rep.jpg
La Chișinău sunt câteva parcuri de distracții pentru copii. Acum, dacă tot vine vara și toți copii vor fi în vacanță, în căutarea aventurilor, echipa #diez și-a propus să realizeze o listă a parcurilor de distracții din Capitală. În materialul de mai jos vedeți locația exactă a parcurilor, instalațiile de atracție de acolo și prețurile stabilite pentru sesiunile de distracție.

# Parcul Râșcani

Este amplasat în sectorul Râșcani, lângă Lacul Râșcani, pe strada Alecu Russo. Toate instalațiile de atracție din acest parc sunt doar pentru copii. Pe teritoriul parcului au mai rămas instalațiile vechi, din timpul sovietic, care, din spusele administratorului, până în vară vor fi înlăturate pentru a face loc celor noi. Prețul mediu pentru o tură la atracțiile propuse este de 10 lei.

123

În parc puteți explora diverse atracții: 

Câteva feluri de carusele – „Orbita”, „Romanița” (în două variante. Una de dimensiune mică, pentru copii) și „Vârtej”

2

3

4

Tot aici sunt și Autodrom (cursă cu automobile electrice), Trenuleț pentru copii și o mică roată a viziunii.

54545

6

# Parcul „Orășelul de Atracții” de la Valea Trandafirilor

Acest parc este renumit pentru roata viziunii, din vârful căreia poate fi admirat întregul Chișinău. Pe lângă roată, în parc mai sunt o mulțime de atracții care în mediu durează 5 minute (conform tabloului informativ) și costă, în mediu, 15 lei. Numărul aparatelor propuse este mult mai mare decât în parcul de la Râșcani, fiind chiar și o încăpere specială cu Automate Electronice (care sunt puse în mișcare cu jetoane și reprezintă jocuri de arcadă din perioada URSS).

7

10

Din instalațiile propuse la „Orășelul de Atracții” de la Valea Trandafirilor sunt:

Muntele Vesel – trenuțul care se mișcă rapid, atât pe orizontală cât și pe verticală. (Este de remarcat faptul că această atracție nu este pusă în acțiune dacă sunt ocupate mai puțin de 30 de procente din locuri, precum atenționează panoul informativ din numele administrației).

Câteva feluri de carusele – „Romanița”, „Surpriza”, „Vârtej” și multe altele, preponderent doar pentru copii, Autodrom, câteva feluri diferite de trenulețe, tir și o mică roată a viziunii.

8

9

# „Aventura Park”

Amplasat la Valea Morilor, parcul de distracții „Aventura Park” nu funcționează din anul 2017. Cea mai remarcabilă atracție a fost „Top Spin” făcută de compania germană HUSS. Conform celor care au reușit să facă tură pe această atracție înainte ca ea să fie închisă, viteza cu care se rotea axa aparatului era prea mare, ceea ce provoca deseori amețeală. Despre acest fapt confirmă și site-ul oficial al companiei.

11

12

Ascunse de ploaie și vânt stau aparatele electrice cu jocuri de arcadă. Printre ele este Mortal Kombat 2, X-Men și Terminator 2, a căror analogii pot fi găsite pe platforma ebay.

13

14

Autor: Bogdan Lozinschi

 

 

Preluat de la: diez.md