1500054660953.jpg

Travel + Leisure World’s Best Awards a realizat topul al celor mai fermecătore orașe din lume. Clasamentul se bazează pe experiențe de călătorie din întreaga lume, opinii despre orașele cu obiective turistice, culturale, bucătărie, nivelul de prietenie, cumpărăturile și valoarea de ansamblu ale participanților la studiul respectiv.

Astfel, în top 15 cele mai frumoase orașe din lume au fost incluse cunoscute capitale culturale europene, precum Florența,  dar și orașe despre care puțini au auzit: Hoi An din Vietnam. Vă invităm să descoperiți mai jos ce orașe de pe mapamond au cucerit turiștii.

Locul 15:  Barcelona, Spania

Locul 14: Udaipur, India

Locul 13: Siem Reap, Cambogia

Locul  12: Roma, Italia

Locul 11: Santa Fe, New Maxico

Locul 10: Luang Prabang sau Louangphrabang, capitala provinciei Luang Prabang din partea central-nordică a statului Laos

Locul 9: Ubud, Indonezia

Locul 8: Cape Town, capitala Africii de Sud

Locul 7: Hoi An, Vietnam

Locul 6: Oaxaca, Mexic

Top 5 este deschis de orașul italian Florența.

Locul 4: Kyoto, Japonia

Locul 3: Chiang Mai, Thailanda. Orașul Chiang Mai este un ținut cu munți și dealuri, un paradis pentru cumpărători și o încântare pentru aventurieri. Aici se găsește regatul „Tigru”, o grădină zoologică de zi și una de noapte, peșteri de calcar, precum și piețde zi și noapte.

Locul cu numărul 2 este acordat orașului Charleston din Carolina de Sud, Statele Unite ale Americii. Aici puteți vizita muzeul Charleston: fiind situal în centrul istoric al orașului, acesta cuprinde domenii din istoria naturală și artă decorativă, inclusiv de argint. În acest oraș puteți vedea și aquariumul Wharf, ce oferă priveliști extraordinare ale delfinilor, navelor și peisajului Cooper River.

Primul loc este ocupat de către orașul San Miguel de Allende, Guanajuato, Mexic. Nicio călătorie nu este completă fără o vizită la fabria La Aurora, o fostă fabrică de textile care a fost transformată într-o serie de galerii de artă contemporană. Pentru a savura una dintre cele mai bune vederi ale orașului,poți merge la hotelul Tapas Bar Luna Rooftop Rosewood clasat pe locul 2 în City Hotel din țară.

 CITEȘTE ȘI: Pentru a 10-a oară în ultimii 11 ani, acest oraș este declarat cel mai frumos din Europa

Text: Alina Buian 

Preluat de la: zugo.md