1530524011812.jpg

Un concert de excepție a avut loc ieri seara în energia pozitivă și aerul proaspăt al Teatrului Verde. Sute de oameni au petrecut prima zi a lunii iulie sub caldele note ale orchestrei extinse a Teatrului Național de Operă și Balet. Artiști mari ai poporului și invitatul special Eugen Doga au făcut ca publicul să fie din nou mândru de comoara ce o avem aici, acasă, și anume – muzica.

Ieri, Teatrul Verde a fost scăldat în raze palide ale soarelui și cer senin, iar, astfel a fost o zi numai potrivită pentru ca fiecare să se cufunde în frumoasele voci și acorduri ale muzicii. Sute de oameni s-au putut bucura de voci de excepție, mari artiști ai poporului, care ne-au făcut mândri în întreaga lume.

Evenimentul a debutat cu inconfundabila voce a Valentinei Naforniță. Prin prezența ei scenică, marea artistă a dat o altă culoare concertului și a trezit emoții plăcute celor prezenți, prin interpretarea mai multor creații, precum celebra „Ave Maria”.

„Sunt pentru prima dată aici, la Teatrul de Vară și este foarte frumos. Am rămas surprinsă plăcut. Însăși creațiile marelui compozitor, Eugen Doga m-au determinat să cumpăr bilet și să vin. Este un mare maestru. Dar, desigur și pentru a audia vocea așa-numitei divă a Moldovei, Valentina Naforniță. Am venit împreună cu familia și suntem încântați de concert”, a spus Maria.

Orchestra extinsă a Teatrului Național de Operă și Balet, în frunte cu dirijorul Dumitru Cârciumaru, au readus pe scena de la Teatru Verde splendida creație a marelui compozitor Eugen Doga.

Imagini surprinzătoare au fost văzute în timpul evenimentului: spectatori care lăcrimau, rândunele care valsau pe cerul liber, sub notele orchestrei.

„Este la aer liber și este foarte frumos. Este perfect că avem posibilitatea să fim și cu copilul. Ne bucurăm de atmosferă și de foarte multă muzică bună. Ne bucurăm că s-au adunat toți marii artiști împreună. Îi apreciem mult. Am primit o mare plăcere să ascultăm vocile frumoase”, a susținut Cristina.

Un concert cu un amalgam de emoții pozitive, de aceasta au avut parte cei prezenți. Ei au avut ocazia să-și bucure auzul cu vocile puternice ale celor de la „Brio Sonores”. Aceștia au dat o doză de culoare concertului „O seară în parc”.

„Sigur că mai mult a fost inițiativa soției mele, însă nu am regretat că am cumpărat bilet, pentru că e minunat ceea ce se petrece pe scenă, iar locul ales se îmbină frumos cu muzica. A fost interpretată muzică de operă cunoscută și apreciată de mine”, a menționat Constantin.

Spectatorii, veniți împreună cu cei dragi, au rămas încântați de cele mai frumoase voci și creații ale basarabenilor noștri. Pe scena marelui teatru au urcat și marii artiști: Mihai Munteanu, Vitalie Advahov, Constantin Moscovici și alții.
„O seară în parc” este un eveniment grandios ce a avut ca scop sensibilizarea publicului asupra renovării Teatrului Verde (Teatrul de Vară). Astfel, o parte din încasările din vânzarea biletelor au fost donate marelui teatru.

 

Preluat de la: zugo.md