20130426-145721.jpg
Tim Knowles este un artist vizual din Anglia, cunoscut pentru operele sale de artă, dar și pentru faptul că a găsit modalitatea de a le oferi copacilor oportunitatea de a-și lăsa amprentele pe foaie în mod natural.

Operele din această serie sunt create de copaci, cei mai mulți dintre aceștia fiind situați în Anglia, de unde provine și artistul cu ajutorul căruia este posibilă performanța arborilor.

„Anexez niște pixuri sau creioane pe ramurile artiștilor și apoi aștern coli de hârtie în așa fel încât mișcările naturale ale copacilor, precum și momentele lor de liniște, să fie imortalizate”, spune Tim Knowles pentru cabinetmagazine.

Tim Knowles

Tim Knowles

Tim Knowles

Fiecare desen dezvăluie câte ceva despre caracteristicile și „felul unic de a fi” al diferiților copaci în timp ce aceștia se leagănă, lăsându-se ghidați de vânt sau de păsările care își găsesc popasul pe crengile lor. În operele lui Tim Knowles putem admira linia relaxată și fluidă creată de un stejar, atingerile delicate și subtile lăsate de larice, zgârieturile rigide și ușor nevrotice ale unui păducel.

<!–

–> <!–

–>

„Procesul este esențial pentru munca mea, astfel încât fiecare desen de copac este însoțit de o fotografie sau un videoclip care documentează locația și modul de creare a acestuia”, spune artistul.

 

Preluat de la: diez.md