Yz0xJmhhc2g9ODUzOWUxNGQ3YjZlNTI2YmExODA3NWJlNzk0ZmQyMGU.thumb_.jpg
Actrița Iulia Peressild și regizorul rus, Klim Shipenko, s-au îmbarcat, marți, într-o rachetă cu destinația Stația Spațială Internațională și intenționează să filmeze pentru prima oară un film artistic în spațiu, relatează Meduza.io

Actrița Iulia Peressild, în vârstă de 37 de ani, și regizorul Klim Chipenko, de 38 de ani, au fost acompaniați de cosmonautul veteran Anton Shkaplerov, cei trei decolând de pe cosmodromul din Baikonur, din Kazahstan.

Profimedia Images

Ei au 12 zile să filmeze secvențele din spațiu ale filmului „The Challenge”, o producție fără buget anunțat în acțiunea căruia, un doctor merge în spațiu cu misiunea de a salva un astronaut. Shipenko spune că filmul va fi un „experiment”, el urmând să se ocupe de filmare, machiaj și lumini în zona destul de aglomerată a segmentului rusesc al Stației Spațiale Internaționale, notează Digi24.

<!–

–> <!–

–>

„Nu am cui să cer sfaturi și nu am nici un cameraman pe care-l întreb cum să folosesc lumina de la fereastră ca să filmez”, a spus Shipenko.

Cei doi noi călători spațiali, cunoscuți în industria rusă de film, au trecut printr-un regim rapid de antrenamente pentru a putea rezista călătoriei spre spațiu.

Iar pentru agenția spațială rusă, misiunea reprezintă o nouă șansă de a „înscrie puncte” în competiția cu NASA și SpaceX, fiind prima producție cinematografică filmată literalmente în spațiu.

Preluat de la: diez.md