BeFunky-collage-22-scaled.jpg
Rezervația peisagistică „La Castel” este o arie protejată, situată în apropierea satului Gordinești, de-a lungul văii Racovățului, pe o fâșie cu lățimea de 200 de metri și lungimea de cinci kilometri, în raionul Edineț. Fotograful Roman Friptuleac a surprins prin obiectivul său frumusețea moștenită de la mama natură și a expus peisajele într-o serie de fotografii.

Aici puteți descoperi, peisaje care vă mângâie ochii, de asemenea floră și faună bogată și cel mai remarcabil este să auziți legendele locale asociate cu acest loc de la băștinași.

Numele în sine ne face să credem în existența unui castel. Din castel a rămas doar înălțimea stâncilor și amintirile despre o fată frumoasă, întemnițată cândva în zidurile castelului.  Părinții erau împotriva logodnei tinerei cu iubitul ei și el a decis să o ascundă de părinții săi în castel. Într-o zi senină, proprietarul castelului se întorcea de la vânătoare, era o zi de  sărbătoare pe munte, dar ceva s-a întâmplat în scoarța terestră, și castelul s-a dus sub pământ. Nici o tânără frumoasă, nici un stăpân, nici un castel nu au rămas. Doar legenda a supraviețuit, dar și râul ce curge plăcut printre stâncile acestui loc.

Mai jos puteți admira peisajele surprinse de Roman Friptuleac.

Preluat de la: diez.md