54308010_101.jpg
Rapoartele Facebook, Twitter, TikTok, Microsoft și Google privind lupta împotriva dezinformării legate de coronavirus arată că se iau în continuare măsuri cu privire la vaccinuri. Potrivit reprezentanților Comisiei Europene, în calitate de semnatari ai Codului de bune practici privind dezinformarea, platformele online trebuie să depună și mai multe eforturi pentru a combate acest fenomen, notează Digi24.

„Pandemia ne-a reamintit tuturor că informarea adecvată și promptă poate salva vieți și sprijini redresarea. Acest program de monitorizare rămâne o formă de testare pentru platformă, care va contribui la consolidarea Codului de bune practici privind dezinformarea”, susține Věra Jourová, vicepreședinta pentru valori și transparență, potrivit unui comunicat de presă.

„Dorim ca platformele online să depună mai multe eforturi pentru a se asigura că codul va excela ca instrument de coreglementare bazat pe algoritmi de semnătură digitală (DSA), iar acest program de monitorizare reprezintă un exemplu concret de acțiuni care dau rezultate. Mă aștept ca platformele să continue aceste eforturi și să consolideze codul în conformitate cu orientările”, a adăugat Thierry Breton, comisarul pentru piața internă.

Contribuția rețelelor sociale în promovarea vaccinării

# Facebook a raportat că ramele sale pentru fotografia de profil referitoare la vaccinuri, lansate în aprilie pentru a încuraja persoanele să se vaccineze, au fost utilizate de peste 5 milioane de utilizatori la nivel mondial în luna mai.

# Twitter și-a actualizat notificările către utilizatori și folosește un sistem care contorizează abaterile, cu suspendarea treptată a contului, pentru ca utilizatorii să fie mai bine atenționați atunci când tweeturile lor sunt etichetate sau eliminate.

# TikTok a colaborat cu ministerul italian al tineretului la o campanie de promovare a vaccinării și a raportat o creștere de zece ori a materialelor video marcate cu taguri privind vaccinurile în întreaga Europă, comparativ cu luna precedentă.

Indicațiile legate de COVID-19 afișate de Microsoft Bing continuă să demonstreze că se urmăresc în detaliu evoluțiile referitoare la vaccinuri când se efectuează căutări de termeni conecși.

# Google și-a lansat funcția de căutare care prezintă o listă de vaccinuri autorizate, statistici și informații în întreaga Europă și, în prezent, adaugă informații suplimentare cu privire la locurile în care persoanele se pot vaccina.

Preluat de la: diez.md