collage-31.jpg
Săptămânal satiric Charlie Hebdo a publicat două caricaturi despre prăbușirea avionului Tu-154 a Ministerul Rus al Apărării în apropiere de Soci. Gestul a fost dur criticat Constantin Dolgov, comisarul rus al Ministerului de Externe pentru drepturile omului, democrație și statul de drept.

Într-o postare pe facebook Dolgov a menționat: „Prin caricaturile blasfematoare pe seama tragediei prăbușirii aeronavei Tu-154, angajații Charlie Hebdo s-au scos definitiv din rândurile jurnaliștilor și din rândul persoanelor civilizate. Este o aberație completă a conștiinței și pierderea demnității umane ”

Săptămânalul francez de satiră a publicat caricaturile despre prăbușirea avionului Tu-154 pe 28 decembrie. Acestea au trezit nemulțumirea utilizatorilor de pe rețelele sociale. Uniunea Jurnaliștilor din Rusia a numit caricatura ofensatoare, iar vice-președintele Dumei rusești Irina Iarovaia a afirmat că caricatura dată încurajează terorismul. „Arta nu anulează executarea de mârșăvenii, și sporește esența a ceea ce este o încurajare directă, semnificativă a terorismului”, a declarat Iarovaia pentru agenția rusă Ria-novosti.

În prima imagine este arătată aeronava și un ofițer care rostește sunetul „a-a-a-a”. De asemenea legenda caricaturii spune „Repertoriul corului Armatei Roșii se extinde”.

charly2

Mai târziu a apărut și a doua caricatură în care este arătată aeronava în cădere și mesajul „Vești proaste… Putin nu era în avion”.

charly2-1

Diez.md amintește că duminică, 25 decembrie, un avion al Ministerului Rus al apărării Tu-154 s-a prăbușit în Marea Neagră. La bordul avionului s-au aflat nouăzeci și doă de persoane și nimeni nu a supravețuit.

Preluat de la: Diez.md