IMG_0191-1-1.jpg
De 15 ani, Asociația Studenților Basarabeni din Craiova (ASBC) este mai mult decât o organizație neguvernamentală. De-a lungul anilor, a devenit o familie pentru studenții basarabeni care aleg să își continue studiile la Craiova. ASBC a fost creată la inițiativa unui grup de tineri care au plecat departe de casă și care și-au unit forțele. Recent, asociația a împlinit 15 ani de activitate. Vă invităm să aflați cum a fost celebrat evenimentul.

Pe 24 iunie, membrii Asociației Studenților Basarabeni din Craiova au celebrat aniversarea de 15 ani a asociației. Așadar, evenimentul a reușit să întrunească zeci de tineri, studenți, voluntari și prieteni. Cenzora ASBC, Adriana Creangă, a declarat că pe lângă reprezentarea studențească și apărarea drepturilor studenților basarabeni la Craiova, asociația este mai întâi de toate despre oameni și conexiuni. „Cei 15 ani de activitate denotă ambiția tinerilor de aici pentru a construi ceva frumos, de a se integra în comunitatea craioveană și pentru a menține vii spiritul și valorile de acasă.”

Gala aniversară a ASBC a fost un eveniment de amploare care a reunit atât prietenii, cât și partenerii asociației. Daniel Caraion, voluntar și coordonator fundraising, susține că este mândru de activitatea echipei din care face parte. „Am reușit să vorbim despre realizări, să le mulțumim celor care au fost și sunt alături de noi, dar și să stabilim acțiuni comune pe viitor. A fost un eveniment ce a apropiat familiile asociațiilor și federațiilor studențești, ceea ce cu siguranță va da roade și va duce la dezvoltarea acestui sector”, explică dânsul.

Președinta ASBC, Rubina Dandîș, a spus că gala aniversară de 15 ani a ASBC a fost deosebită și extrem de specială, ocupând un loc aparte în inimile celor care au fost prezenți la eveniment. „Sunt extrem de mândră de ceea ce am reușit să facem cu toții împreună. Gala a fost momentul în care s-au adunat cei mai mulți prieteni ai asociației din mai multe orașe ale României și am sărbătorit cei 15 ani de la înființare. Mulțumim mult celor ce s-au implicat, celor ce au venit de la sute de kilometri depărtare și celor care ne-au sponsorizat”, a punctat tânăra.


Sursă: Asociația Studenților Basarabeni din Craiova

Sursă: Asociația Studenților Basarabeni din Craiova

Sursă: Asociația Studenților Basarabeni din Craiova

Sursă: Asociația Studenților Basarabeni din Craiova

Sursă: Asociația Studenților Basarabeni din Craiova

Preluat de la: diez.md