FotoJet-6.jpg
Vlad Țurcan este un tânăr antreprenor care, până în prezent, a reușit să lucreze în două multinaționale în domeniul ingineriei, dar și în străinătate. De la vârsta de 17 ani, Vlad este interesat de antreprenoriat, având astfel mai multe tentative de a crea diverse businessuri pentru a diversifica sursele de venit. Această pasiune tânărul o are și până în prezent. Mai mult decât atât, la 25 de ani, Vlad a lansat un proiect tare curios, și anume a creat trei jocuri de societate despre care o să vă povestim în cele ce urmează.

Vlad Țurcan are o mare pasiune pentru antreprenoriat și mereu este în căutare de noi oportunități cum ar fi e-commerce, Crypto, educație financiară și alte metode pentru a ajunge la independență financiară.

Recent, tânărul a lansat și un canal pe YouTube, unde discută cu diverși antreprenori și postează și videoclipuri informative despre educație financiară. Însă pe lângă toate acestea, Vlad, după un schimb de experiență Erasmus+ în Germania, a hotărât să lanseze un joc de societate, după care au urmat altele două.

„Îmi aduc aminte că în anul IV de facultate am făcut o listă cu diverse afaceri mici pe care le-aș fi putut începe pe cont propriu și care reprezentau un potențial subiect pentru teza de licență, pentru că studiam inginerie economică. Astfel, ideea cu jocurile mi-a venit după ce am fost într-un schimb de experiență Erasmus+ în Germania, unde obișnuiam să practicăm jocuri sociale cu studenți internaționali. Așa am ajuns să aleg acest subiect pentru teza mea de licență. Inițial, am lansat un joc, iar pe parcursul următorului an – pe celelalte două”, relatează Vlad.

Tânărul antreprenor spune că, atunci când lansezi un joc de societate, foarte mult contează studierea pieței, așa încât să analizezi care este potențialul acestuia. La fel de important este să ei în considerare ceea ce preferă oamenii și dacă poți veni cu ceva nou, ce nu există încă pe piață.

„Este foarte important să ai imaginație și simțul umorului”

Vlad spune că în crearea jocurilor este foarte important să combini imaginația și creativitatea.

„Este foarte important să ai imaginație și simțul umorului. Unele întrebări sunt din propria experiență, altele apar după foarte mult research pentru a crea un joc într-adevăr unic și amuzant, potrivit pentru diverse tipuri de petreceri. Un aport important a fost adus și de prietena mea, împreună ne gândeam la conținutul pentru jocuri și design”, spune tânărul antreprenor.

#gallery-2 { margin: auto; } #gallery-2 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 50%; } #gallery-2 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-2 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */

„E un tip ce activitate care-ți oferă libertate”

Protagonistul mai povestește că a fost atras de acest domeniu pentru libertatea pe care o oferă.

„E un tip ce activitate care-ți oferă libertate, nu ești prins la un loc de muncă, iar domeniul jocurilor prin creativitate îmi place, fiindcă oamenii petrec timpul distractiv datorită jocurilor mele și nu m-am gândit vreodată că ceva ce am creat eu va ajunge în casele câtorva mii de oameni din toată Europa”, mai completează Vlad Țurcan.

Despre complexitatea creării jocurilor Vlad spune că nu a fost ceva extraordinar de greu, și chiar dacă a avut obstacole, le-a tratat pe toate ca pe o experiență din care a învățat.

Precum am mai menționat, Vlad a lansat trei jocuri, toate sunt în engleză, două sunt pentru petreceri (Say it Loud și Guess or Drink), iar ultimul joc este pentru cupluri și se numește The Couple’s Quiz.

„Planific să mă extind și în câteva locații fizice atât în UE, cât și în Moldova”

Jocurile pot fi cumpărate pe Amazon pentru cei ce locuiesc în Uniunea Europeană sau Regatul Unit, la fel pe eMAG în România și pe Etsy.

„Planific să mă extind și în câteva locații fizice atât în UE, cât și în Moldova. Sunt în căutare de magazine, librării, cafenele etc. Dacă cunoașteți pe cineva interesat, mă puteți contacta pe Facebook sau pe e-mailul [email protected]”, conchide Vlad.

Vlad nu vrea să se oprească aici, iar pe viitor, planifică să mai creeze jocuri pentru familie și copii, posibil și jocuri educative.

Aici sunt câteva detalii curioase pe care le puteți afla despre aceste jocuri!

Preluat de la: diez.md