1500230483090.jpg

Anastasia Walfs este pictorița ce desenează pe genți ecologice, promovând frumosul și dorind să protejeze mediul înconjurător. Această pasiune stă la baza micii afaceri „PANGEA Art & Eco bags”, care, după cum ne spune chiar Anastasia, „este locul unde poți comanda sau alege o pungă eco excepțională pictată în exclusivitate pentru tine”.

„Ideea de a picta pungile ecologice a apărut încă din anul 2014, atunci când am participat la concursul de start-up din universitatea mea. Echipa mea a propus ideea cu gențile eco, cu ajutorul căreia am și ocupat locul trei din competiție. Atunci eu nici nu mă gândeam că, peste câțiva ani, aceasta va deveni afacerea mea. Totul astfel și a început”, ne-a explicat Anastasia.

Ea spune că gențile sunt o alternativă bună sacoșelor din polietilenă. Ele nu dăunează mediului înconjurător și locuitorilor săi, ele se descompun repede comparativ cu cele care au o perioadă de descompunere de până la 100 de ani. Mai mult, pungile ecologice sunt mai rezistente de zeci de ori decât cele din plastic.

Anastasia are o geantă care îi este dragă în special: „Reproducerea lui Van Gogh „Biserica de pe lac”. De ce îmi place cel mai mult? Deoarece această pictură am văzut-o pe viu în „Musée d'Orsay”, iar culorile mă încântă. Aceasta este prima geantă ce am pictat-o.

Desigur că îmi plac toate creațiile mele: doar în ele, dacă poți observa, se reflectă sentimentele, emoțiile și dorințele mele”.

În creațiile sale, pictorița folosește produse naturale. Vopselele ce le utilizează sunt texturi de acril, astfel, când sunt supuse unui tratament termic (spre exemplu, spălării), culorile nu se deteriorează. Ea a menționat că nu are o culoare unică ce o preferă, dar optează mai mult pentru combinații ale culorilor ce le poți întâlni cu ușurință în natură.

Pentru tânăra generație care încă nu și-a găsit ocupația ce o definește cel mai mult, Anastasia vine cu îndeamnul să învețe și să experimenteze în permanență, să încerce ceva nou, să nu le fie frică de a greși și a acționa: „Numai atunci totul le va reuși”.

Menționăm, de altfel, că Anastasia, la ai săi 25 de ani are o afacere orientată nu pe venituri financiare, dar spre protejarea mediului ambiant. Noi o așteptăm cu noi creații și realizări!

Text: Alina Buian

Preluat de la: zugo.md