tricou7-e1486245629408.jpg
Înainte să te gândești să arunci tricoul ăla vechi pe care îl tot muți de colo colo, vezi dacă nu te inspiră ideile noastre prin care îl poți transforma într-un obiect nou, scrie green-report.ro.

#1. Pătură

patura1

Nu arunca tricourile vechi care îți sunt atât de dragi, dar care s-au uzat puțin. Decupează-le imprimeurile din partea din față, coase-le la mașină între ele, iar pe spate coase un alt material textil de dimensiunile unei pături. Vei avea nevoie, probabil, în jur de 30-40 de tricouri, așa că păstrează absolut tot.

#2. Suport pentru ghivece

tricou2

După ce ai citit despre cât de dăunător este plasticul pentru mediu, poți încerca să înlocuiești suportul clasic (din plastic!) pentru ghivecele de flori cu unul obținut dintr-un tricou vechi. Instrucțiuni aici.

#3. Jucărie pentru cățel

tricou3

Cu ajutorul a două tricouri vechi, îți poți face cățelul foarte fericit. Taie câte două fâșii din fiecare tricou și împletește-le ca aici.

#4. Cort pentru pisică

tricou4

Dintr-un tricou vechi poți să obții câte ceva pentru fiecare animal de companie din casa ta. Dacă pentru căței ai făcut o jucărie, pisicile vor fi încântate de un cort. La prima vedere ar putea părea complicat de făcut, dar n-ai nevoie decât de un tricou, o bucată de carton și două umerașe din metal.

#5. Accesorii elegante

tricou5

Tot din tricouri vechi poți să obții accesorii pe care să le porți la ocazii speciale, iar investiția ta va fi foarte mică. Uite câteva idei (instrucțiuni aici).

#6. Bentiță cu nod în față

tricou6

Dacă ai un tricou cu un imprimeu floral sau multicolor, fă-ți din el o bentiță cu nod în față. Sunt doar câțiva pași simpli de făcut, pe care îi găsești aici.

#7. Șorț de bucătărie

tricou7

Poate că tricoul ăla vechi nu și-a terminat încă treaba la tine în casă. Dacă îl transformi în șorț de bucătărie, te va însoți la gătit.

#8. Bavetă

tricou8

Bavetele nu sunt niciodată suficiente, mai ales în perioada în care se începe diversificarea alimentației bebelușului. Toți pașii îi găsești aici.

Preluat de la: Diez.md