EU Neighbours East și Fotofestiwal au anunțat câștigătorii unui concurs unde au participat fotografi profesioniști din Republica Moldova, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia și Ucraina. Tema concursului din acest an a fost „Conexiuni de familie”. Dintre toți reprezentanții Moldovei care s-au înscris la concurs, Katerina Shosheva a fost aleasă drept câștigătoare.

Katerina Shosheva s-a născut la Chișinău. După ce a terminat școala, a început să lucreze în afaceri, obținând în același timp specializarea în Management și Contabilitate. După mai bine de 10 ani de lucru ca manageră și în cele din urmă florărie, a decis să schimbe direcția către fotografie. În 2017, Katerina a început primul ei proiect foto personal, intitulat „Sem’ya”. De atunci, ea lucrează ca fotografă pentru diverse ONG-uri și mass-media. De asemenea, ea dezvoltă noi proiecte personale.

Pentru că conexiunile de familie au fost subiectul principal al concursului, Katerina a relatat pentru EU Neighbours East povestea familiei ei.

„Eu și cei patru frați ai mei mai mari am avut o copilărie destul de liberă, petrecută în mare parte într-un apartament de la etajul 18, situat la Porțile orașului Chișinău. Din multe motive, apartamentul a preluat atât rolul de spațiu privat, cât și de spațiu public: labirinturile de coridoare care leagă cinci camere au devenit un loc de joacă pentru curiozitatea și imaginația mea și a fraților mei. Fratele meu mai mare Vlad, fiind adolescent, a surprins-o cu camera Zenit la începutul anilor ’90, documentând viața de zi cu zi a familiei. Acest lucru m-a inspirat să continui arhiva familiei din perspectiva copiilor. Pe lângă intenția mea de a continua arhiva familiei, încerc să privesc teme mai ample, fie că este vorba despre spațiul în schimbare, relațiile generaționale și secțiunea transversală a timpului din perspectiva unei anumite familii, familia mea”, se arată în mărturiile câștigătoarei.

Mai jos puteți vedea o serie de fotografii ale moldovencei care au fost înregistrate pentru concurs. Imaginile au fost preluate de pe site-ul euneighbourseast.eu.

Câștigătorii s-au ales cu un premiu în valoare de 1 000 de euro. Totodată, ei vor fi prezentați într-un interviu pe site-ul web EU Neighbours East.

Preluat de la: diez.md