BeFunky-collage-2.jpg
Platforma Pinterest a publicat raportul anual Pinterest Predicts, unde sunt prezentate tendințele care se așteaptă să devină populare în anul 2023.

Utilizatorii vin pe Pinterest pentru a se inspira și pentru a-și planifica evenimentele importante, designul casei sau stilul vestimentar spre care ar vrea să se orienteze. De aici platforma își culege datele, urmând patru etape:
# examinarea datelor;
# curatarea – procesul de selecție și organizare a datelor;
# incluziunea – procesul de verificare a relevanței și a reprezentării globale a tendințelor obținute;
# responsabilitatea – verificarea pe tot parcursul anului a modului de funcționare a fiecare tendințe.

Predicțiile oferite anual de Pinterest sunt relevante în proporție de 80 %. Platforma menționează că 8 din 10 preziceri publicate în ultimii trei ani în reportul Pinterest s-au adeverit datorită metodologiei analitice implementate de platformă.

Astfel, Pinterest susține că „aceste predicții bazate pe știință” pot fi utilizate astfel încât să lucreze pentru tine sau pentru brandul tău, fiindcă ai ocazia să „implementezi tendințele înainte ca acestea să reușească să fie descoperite de toată lumea”.

Mai multe despre modul în care Pinterest prezice tendințele anuale poți citi aici, iar în continuare îți prezentăm ceea ce ar urma să fie popular în anul 2023.

# Stiluri aeriene, feminine


Sursă: Pinterest

Tendințe în modă pentru anul 2023 vor fi pline de dantelă, tul, volane și sclipici, atât pentru femei, cât și pentru bărbați. „Cămașă cu volane pentru bărbați” și „ținută cu pantaloni transparenți” sunt doar două exemple de căutări care se încadrează în această tendință. Pe scurt, această eră convențional feminină în modă vine după cei doi ani de costume sportive și haine foarte confortabile care au fost de neînlocuit în perioada pandemiei. Acum, oamenilor li s-a făcut dor de lucruri frumoase, aeriene, de poveste.

# Nuanțe oranj în decorațiile nunților


Sursă: Pinterest

Nuanțele de teracotă, cupru și siena arsă vor fi întâlnite frecvent la nunțile din anul acesta. Pinterest prezice că culoarea oranj cu gama largă de nuanțe pe care le are va fi peste tot la ceremoniile din anul 2023: de la aranjamente florale la rochiile domnișoarelor de onoare. După o perioadă îndelungată de culori pastelate care erau prezente la nunțile de pretutindeni, se pare că în acest an oamenii vor alege oranjul, „care reprezintă optimism, aventură și creativitate”.

# Părul vopsit în două culori concomitent


Sursă: Pinterest

Căutările de pe Pinterest ale au adus în acest top tendința părului vopsit în două tonuri, care, potrivit platformei, va fi mai populară ca niciodată. Printre cele mai căutate combinații au urma să fie cele dintre nuanțele naturale cu albastru, violet și roz, albastru și negru și violet și blond.

# Minimalism în manichiură și tunsori


Sursă: Pinterest

În anul 2023, se va opta pentru manichiura franțuzească, minimalistă, în locul unghiilor lungi și extra. De asemenea, se așteaptă ca oamenii să aleagă împletiturile scurte, „micro bretonul” și tunsorile bob, în locul părului lung și a coafurilor sofisticate. Așadar, anul 2023 renunță la maximalismul în frumusețe și vine cu un început nou la acest capitol.

# Petreceri la piscină pentru câini


Sursă: Pinterest

În 2023, se vor face petreceri la piscină pentru câini, așa cum se cuvine: cu decorațiuni, gustări și voie bună. Așadar, petrecerile tematice organizate pentru copii vor transmite ștafeta celor pentru animalele de companie, în preponderent pentru câini. Oamenii vor căuta idei pentru petrecerea de celebrare a zilei de naștere a favoritului/favoritei casei, precum și idei de creare handmade a piscinelor pentru câini.

# Dușul va fi transformat într-un ritual de îngrijire și relaxare


Sursă: Pinterest

În 2023, dușul va fi transformat dintr-un proces obișnuit de spălare într-un întreg ritual. Utilizatorii vor căutând bombe efervescente de duș și băi spa acasă. Cea mai populară căutare din această categorie a fost estetica rutinei de duș. Dușurile asemănătoare unui spa vor înlocui băile lungi în cadă datorită unui impuls global către conservarea apei și a necesității de spațiu mai mare pe podea. Astfel, oamenii caută modalități mai accesibile de a crea o experiență de baie asemănătoare unui spa.

# Ținute distopice și futuriste


Sursă: Pinterest

În acest an, căutările de ținute distopice și futuriste vor crește, iar oamenii vor opta pentru îmbrăcăminte stradală „cibernetică”, cu ochelari galactici și stiluri de tip gamer-girl. Interacțiunea dintre viitorul digital și estetica cibernetică a dus la combinări științifico-fantastice, care vor domina moda din acest an.

# Peisaje pluviale


Sursă: Pinterest

Oamenii și-au dat seama că reducerea amprentei lor ecologice și menținerea unei mod de viață luxos nu trebuie să se excludă reciproc. Tendințele economiei verzi continuă să fie actuale, însă în 2023, Pinterest prezice că oamenii vor duce conservarea apei la noi culmi. Și acest lucru nu se aplică doar mediilor afectate de secetă, ci oamenilor din întreaga lume, care vor investi în colectarea apei de ploaie și în amenajări peisagistice tolerante la secetă, ca modalități naturale de a-și face casele mai durabile.

# Regândirea obiectelor vintage


Sursă: Pinterest

În 2023, oamenii vor găsi noi modalități de a onora lucrurile vechi din casele lor. Astfel, oamenii vor dori să combine piese de epocă – adesea moștenite – cu stilurile lor moderne, obținând obiecte stilate și deosebite. Căutând modalități de a-și amenaja casele în mod unic, oamenii încep să respingă piesele de decor produse în serie și reimaginează piesele vintage și hand-me-down. În rezultat, obțin spații pline de suflet care îmbină exprimarea de sine și nostalgia istorică.

# Antrenamente care acordă prioritate posturii și întinderii


Sursă: Pinterest

În 2023, oamenii vor căuta întinderi și antrenamente line și relaxante. Aceste antrenamente simpliste, anti-tehnologie, invită oamenii să-și lase telefoanele și să acorde prioritate posturii. Astfel, această tendință se află în creștere și se remarcă prin cu căutări precum „mișcarea primară” și „exerciții pentru gât”.

# Petrecerile epice pentru aniversările importante


Sursă: Pinterest

În 2023, se vor planifica evenimente epice pentru aniversările majore, de la zilele de naștere de 50 de ani și până la cele de 100 de ani. Pandemia a fost o perioadă dificilă pentru toată lumea, iar acum, că restricțiile s-au atenuat și normalitatea pare să fi reapărut, utilizatorii sunt hotărâți să profite la maximum de prezent. Așadar, sărbătorile vor căpăta un nou sens îndeosebi pentru persoanele vârstnice în anul 2023.

# Boucake-uri – deserturi combinate cu buchețele de flori


Sursă: Pinterest

Generația X și Millenialii se află în spatele tendinței de boucake-uri – deserturi combinate cu buchețele de flori naturale. Estetica florilor naturale s-a mutat din filiera ceaiurilor și aromelor în bucătărie, iar oameni de toate vârstele se pare că o vor primi cu brațele deschise, creând deserturi deosebite precum cupcake-uri cu flori sălbatice și prăjituri cu margarete vii.

# „Cel de-al patrulea trimestru”


Sursă: Pinterest

Oamenii vin din ce în ce mai des pe Pinterest pentru a găsi soluții pentru nevoile lor postpartum. Căutările sugerează că, în acest an, oamenii vor dori modalități de a sprijini tinerii părinții aflați la „cel de-al patrulea trimestru”, adică la prima perioadă de după nașterea copilului/copiilor. Oamenii vor căuta totul: de la alimentația postpartum și până la cadouri și lucruri esențiale pentru această perioadă.

# Întâlniri bazate pe experiențe inedite


Sursă: Pinterest

Cinele și întâlnirile la cinema rămân în 2022. În anul următor, oamenii vor opta pentru un alt tip de întâlniri, bazate pe experiențe. Aceștia vor opta pentru întâlniri la picnicuri, în librării, la muzeu și în alte locuri culturale, care îi va face să trăiască experiențe inedite și să simtă lucruri noi împreună.

# Garderobe inspirate din comediile romantice din anii 2000


Sursă: Pinterest

În 2023, tinerii își vor completa garderoba cu haine și accesorii inspirate din comediile romantice din anii 2000. Pentru Mileniali, aceasta ar putea fi o tendință nostalgică, dar pentru Generația Z aceasta va fi o tendință nouă. În 2023, oamenii vor implementa mai mult decât o estetică, ci vor dori acea energie a personajului principal care a definit industria cinematografică în anii 2000. Asta înseamnă că vor tinde să-și îmbunătățească momentele de zi cu zi și să implementeze mici obiceiuri, care îi vor face să se simtă ca într-o o scenă din comedia lor favorită.

# Designuri inspirate din arta fantastică, cu elemente care amintesc de ciupercuțe


Sursă: Pinterest

În 2023, utilizatorii vor face loc pentru „designul ciudat”, pentru decor cu ciuperci și artă fantastică în casele lor. În timpul lockdown-ului, oamenii aveau nevoie de noi moduri de a se exprima creativ, fără a pleca de acasă. Așadar, și-au transformat casele în spații creative și au experimentat cu estetice precum „decorul ciudat”. Această formă de autoexprimare maximalistă va continua să crească în anul 2023.

# Franjurile revin!


Sursă: Pinterest

Franjurile fac o revenire majoră în 2023 în moduri neașteptate. Astfel, în acest an se așteaptă să fie văzute peste tot – în ținute, pe rochii, jachete și chiar pe rochiile de mireasă. Dat fiind faptul că ultimii ani au fost destul de stagnați în materie de modă, acum este momentul în care tendințele vestimentare devin din ce în ce mai îndrăznețe. Fluiditatea liberă a franjurilor îi ajută pe oameni să simtă un sentiment de ușurință, lejeritate și distracție, și se pare că asta este ceea ce oamenii își doresc în anul 2023.

# Îngrijirea scalpului va deveni un aspect prioritar al rutinei


Sursă: Pinterest

Îngrijirea pielii a dominat sectorul frumuseții în ultimii ani, iar acum atenția ajuns și la scalpul nostru. „Skinificarea”, sau concentrarea asupra îngrijirii scalpului va fi o prioritate pentru oameni în acest an. Căutările arată o creștere a interesului față de îngrijirea scalpului, cum ar fi „tratamentul scalpului”, „scalpul curat” și „masajul scalpului”.

# Nume unisex și arta auto-identității


Sursă: Pinterest

Pe măsură ce devenim o societate mai incluzivă și mai predispusă la acceptare, părinții caută modalități de a discuta cu copiii lor despre diversitatea de gen, despre exprimarea de sine și utilizarea pronumelor. Resursele precum cărțile, activitățile și arta pot ajuta la demararea acestor conversații. Căutările tinerilor părinți arată dorința lor de a elimina stereotipurile de gen pe măsură ce aceștia își cresc copiii. Printre cele mai populare căutări, care a urma să se mențină și în 2023, se regăsesc cartonașele cu pronume, steagurile de gen, cărți care educă arta auto-identității și nume unisex.

# Terapia alternativă prin artă și alte noi modalități de a lucra asupra ta


Sursă: Pinterest

Oamenii sunt interesați de mai multe moduri de a-și simți sentimentele în 2023. Alternativele terapiei clasice sunt în creștere, cum ar fi arta expresivă și terapia prin muzică, precum și jurnalul artistic, care au crescut în numărul de căutări de 37 de ori. Generația Z și Milenialii au creat această tendință, căutând modalități noi și inventive de a lucra asupra lor.

# Cocktailurile non-alcoolice


Sursă: Tasting Table

Consumatorii adoptă un nou mod de a gândi despre alcool. Fie că este motivat de ura față de mahmureala de după consumul de alcool sau de dragostea pentru opțiunile delicioase, cu conținut scăzut de alcool, oamenii caută noi rețete și tipuri de băuturi. Așadar, anul 2023 se așteaptă să fie unul cu un grad scăzut de alcool și cu mai multe cocktailuri, băuturi non alcoolice sau puțin alcoolice creative.

# Călătoriile cu trenul


Sursă: Pinterest

În 2023, călătoriile cu trenul își vor recăpăta popularitatea de odinioară. Datorită îmbarcării mai rapide, spațiului suplimentar pentru picioare, priveliștilor pitorești și unei amprente mai reduse de carbon, oamenii vor opta pentru acest mod de transport. Căutările precum Europa interrailing, rute de tren și estetica călătoriilor cu trenul se regăsesc în tendințele pentru acest an.

# Jocuri cu provocări de gestionare a bugetului


Sursă: Pinterest

Pe măsură ce costurile de trai la nivel global cresc, gestionarea banilor devine din ce în ce mai importantă pentru toate categoriile de vârstă. În 2023, oamenii vor ca educația financiară și gestionarea finanțelor să devină distractivă. Așadar, anul acesta vor fi populare jocurile centrate pe provocări care țin de păstrarea și gestionarea bugetului.

# Meșteșugurile din hârtie


Sursă: Pinterest

Meșteșugurile din hârtie precum quilling, origami și arta hârtiei vor reveni în acest an, din dorința oamenilor de detoxifiere digitală. Meșteșugurile din hârtie sunt o formă de artă minuțioasă, imaginativă și incluzivă, care ar putea urma să fie interesantă în acest an pentru toate vârstele.

# Cultura rave-urilor


Sursă: Pinterest

Cultura rave-urilor va înflori în anul următor. Pe măsură ce oamenii își revin după doi ani de izolare, aceștia vor asalta cluburile de noapte și alte spații potrivite pentru petreceri din întreaga lume. Potrivit Pinterest, stilul techno, moda rave și muzica house se vor regăsi în tendințele de anul acesta. Mai multe despre rave-uri poți citi în acest articol.

# Verandele amenajate


Sursă: Pinterest

În 2023, veranda din față casei va primi o atenție deosebită. Căutările sugerează că oamenii își vor împodobi intrările în casă într-un mod mai creativ decât până acum, pentru a le face mai primitoare pentru oaspeți și mai sugestive în legătură cu atmosfera din casă.

# Produsele marine


Sursă: Pinterest

În 2023, cele mai populare alimente vor fi cele marine. Produsele de neînlocuit în culturile asiatice, precum algele verzi, nori sau somonul vor crește în popularitate printre utilizatorii de pe tot globul, datorită beneficiilor lor pentru sănătate.

Preluat de la: diez.md