1530176350106.jpg

Joi, 21 iunie, la Galeria Espacio Gallery din Londra, artistul moldovean Constantin Botezat și-a prezentat lucrările în cadrul expoziției „Beyond the Image” ce are scopul de a investiga procesul creativ și îi angajează pe specatori la un nivel diferit, invitându-i în interiorul procesului de creație și încurajând un angajament activ cu artiștii și munca lor.

Expoziția prezintă o gamă largă de lucrări realizate de către un grup select de artiști. Evenimentul a fost organizat de către Carlos de Lins și este, prin urmare, un eveniment important pentru dezvoltarea și parcursul artistic al tânărului pictor, fiind, de altfel, și prima expoziție a artistului în Marea Britanie.

„Evenimentul a avut loc grație curatorului Carlos de Lins căruia îi sunt enorm de recunoscător. Expoziția reprezintă un pas important în cariera mea și îmi va oferi o motivație enorma în continuare. 

Londra, cu siguranță, este un oraș cu multe oportunități, un oraș care creează condiții pentru formarea specialiștilor în domediul artelor plastice, dezoltă o dorință de a crea și, în același timp, o responsabilitate. Mi-aș dori nespus de mult să creez cât mai multe proiecte și evenimente culturale aici în timpul apropiat”, a dezvăluit Constantin.

Constantin Botezat a ajuns în Londra prin intermediul programului Erasmus pentru a-și desfășura cel de-al doilea internship în calitate de Graphic Designer la Cent Magazine. În cadrul expoziției, Constantin a prezentat lucrări elaborate pe parcursul primelui semestru, desfășurat la Lisabona, la Galeria „Wozen”, la fel lucrări executate la Academia delle Belle Arti din Bari, Italia.  

Majoritatea lucrărilor și expozițiilor organizate de către tânăr reprezintă contribuția sa în perpetuarea tradițiilor culturale ale neamului nostru.

 

Foto Credit: Gianluca Malavolta

Preluat de la: zugo.md