87075970_2529728547346158_6074270060870893568_n.jpg
Pentru o planetă sănătoasă, se recomandă să reutilizăm, să reducem și, desigur, să reciclăm, căci tot ceea ce este un deșeu presupune și un pericol pentru pământul nostru. Cu toate acestea, planeta noastră suferă din cauza indiferenței umane, iar consecințele acesteia se fac tot mai vizibile. Felicia Istratii este o tânără din orașul Chișinău, care adoră această planetă și o doare ceea ce se întâmplă în prezent, de aceea face pași mici, dar concreți spre un mod de viață eco. Mai mult decât atât, tânăra a deschis propriul ei magazin eco online.

Ideea de a fonda magazinul „ECOolish store” i-a venit spontan, într-o seară de vară, când căuta o alternativă eco pentru periuța de dinți. Odată ce a descoperit periuța din bambus, a decis că ar fi bine să-i „molipsească” și pe alții cu grija ei pentru mediul înconjurător.

„Când a apărut acest gând, că vreau să promovez grija pentru natură, am creat îndată o pagină de Instagram pentru magazin. Am început cu trei periuțe de dinți pentru familia mea și o torbiță din iută”, a spus Felicia.

# Despre motivație

Criza de mediu, situația ecologică din Republica Moldova, dar și curajul altor persoane care pledează pentru ecologie la nivel internațional sunt câteva elemente care au motivat-o pe tânără să devină mai „eco” și, la rândul ei, să-i inspire pe alții să facă la fel.

„Principala motivație e aceea că am crezut în mine, iar dacă am reușit până acum, știu sigur că voi reuși și în continuare”, a mărturisit Felicia.

Sloganul care, la fel, o inspiră pe zi ce trece e „Pas cu pas spre zerowaste”, căci doar cu pași siguri planeta noastră ne-ar fi recunoscătoare.

Pas cu pas reușește și ea să reducă, să reutilizeze și să recicleze, iar începerea unei vieți fără plastic nu a fost atât de dificilă.

„Primul lucru la care am renunțat au fost pungile din polietilenă, în favoarea celor din hârtie craft, iar după am trecut la torbițe. A urmat sticla, paiele din inox, periuțele de dinți din bambus, praful de dinți, pieptenele din bambus, plasele reutilizabile pentru cumpărături și lista continuă, la fel și schimbările până în ziua de astăzi”, a spus tânăra.

# Despre echipa ECOolish Store

„În spatele acestui magazin online stă, în mare parte, familia mea, căci fără ajutorul lor atât fizic, cât și moral nu aș fi reușit să ajung unde sunt acum. Ai mei mă îndrumă, împreună reușim sa facem multe lucruri ce sunt prezente în magazin, cum ar fi torbițele din iută, dischetele demachiante, dar și buretele din ață de cânepă sau praful de dinți”, a relatat tânăra.

Mai mult, tânăra susține că fiecare persoană care alege să recurgă la o schimbare prin produsele ecologice „ECOolish Store” face deja parte dintr-o echipă prietenoasă mediului.

# Mesaj pentru Terra

„I-aș mulțumi pentru faptul că mi-a oferit una dintre cele mai mari oportunități, cea de a mă redescoperi. Îi mulțumesc pentru faptul că-mi permite zilnic să inspir și alți oameni și, de ce nu, să învăț. Și cel mai important, îi mulțumesc că încă rezistă, deja depinde de noi cât timp de-acum încolo o va mai face”, a conchis tânăra.

Preluat de la: diez.md