1486200208822.jpg

Designerului francez Stéphane Rolland, în noua colecția primăvară/ vară 2017, a adus un elogiu siluetelor feminine. Drept inspirație pentru piesele vestimentare au servit sculpturile artistului român, Constantin Brâncuși.

„Brâncuși, cu sculpturile lui ovoide, mi-a inspirat scopul până la precizie anatomică, nașterea lumii asimetrice”, a spus Rolland, potrivit unica.ro.

Piesa de rezistență a colecției este o rochie roșie voluminoasă, care simbolizează, după cum spune Rolland, că pasiunea nu are limite. 

Colecția este completată de rochii negre în formă de cupolă, rochii albe în formă de arc sau bol, rochii-pelerină cu tăieturi îndrăznețe sau rochii roșii ca focul și ample.

„Colecția acestei veri este sculpturală, eternă și fără vârstă, dar niciodată rigidă în spațiu”, explică couturier-ul francez.

Stéphane Rolland este un creator de modă francez, care a lucrat în trecut pentru casele de modă „Balmain” și „Balenciaga”, însă haute couture a fost visul lui absolut. Pe 2 iulie 2007, Stéphane Rolland şi-a prezentat prima colecţie de haute couture care i-a purtat numele, iar creațiile sale sunt purtate de vedete internațională, precum Beyonce, Rihanna sau Lady Gaga, dar şi de capete încoronate cum ar fi Regina Rania a Iordaniei.

Preluat de la: Zugo.md