ipiccy_image-73.jpg
În data de 3 noiembrie, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării (FJȘC) de la Universitatea de Stat a Moldovei (USM) a desfășurat Balul Bobocilor 2022. Astfel, în seara zilei de joi, a fost ales bobocul și bobocica facultății din acest an.

Balul Bobocilor este un eveniment mult așteptat de fiecare student și studentă din anul întâi. În cadrul competiției, tinerii și tinerele se duelează la câteva probe, unde își demonstrează creativitatea, ingeniozitatea și lucrul în echipă. Prin urmare, pline de emoție, entuziasm și energie, cinci perechi de la FJȘC au concurat între ele în cadrul celor patru probe: prezentarea, proba artistică, proba ingeniozității și tema pentru acasă.

Participanții și participantele competiției universitare au fost evaluați/evaluate de către un juriu select. Printre membrii acestuia i-am regăsit pe Andrei Nistreanu, fost absolvent al FJȘC și actual prezentator la postul de radio HIT FM Moldova, pe Alina Plîngău, la fel fostă absolventă a facultății și fondatoarea școlii bunelor maniere „MiniEra”, pe Cătălin Varcaciuc, președintele Autoguvernării Studenților Universității de Stat din Moldova (ASUSM), precum și pe alții membri importanți. „Pentru ca să avem parte de un concurs corect și echidistant, am ales cel mai bun juriu”, menționează organizatorii.

În cadrul celor patru probe, echipele participante au dansat, au recitat texte artistice, au cântat piese compuse chiar de membrii/membrele acestora, au prezentat clipuri video pregătite special pentru competiție, au improvizat, au discutat cu publicul și s-au expus la maximum. Perechile au fost susținute de către colegii și colegele lor, precum și de profesorii și profesoarele lor.

În acest an, bobocul și bobocica FJȘC 2022 au devenit studenții noii specialități din cadrul facultății, și anume grupa Producție Multimedia 224. Astfel, victoria a fost obținută de Maria Caraulan și Vadim Pagînu.


Sursă foto: Unda Liberă/FJȘC

„Pe lângă faptul că primim o educație în cadrul FJȘC, mai avem șansa de a ne implica în activități extrem de interesante, cum ar fi evenimentul de ieri – Balul Bobocilor. Consider că astfel de concursuri sunt mai mult despre colaborare, spirit de echipă și creativitate manifestată de fiecare echipă participantă. În calitate de câștigătoare a acestui concurs, afirm cu încredere că în spatele prestației noastre stă o echipă fantastică, care este gata să întreacă așteptările. Împreună cu partenerul meu Vadim și cu întregul colectiv al grupei de Producție Multimedia, suntem mândri de ceea ce am făcut și sperăm să mai avem parte de astfel de experiențe pe viitor. Emoții sunt multe și diverse, dar ceea ce contează cu adevărat este că am atins scopul propus – de a ne manifesta ca tineri (tinere) ingenioși (ingenioase) și dinamici (dinamice)”, relevă bobocica din acest an, Maria Caraulan.


Sursă foto: Facebook/Maria Caraulan

„În calitate de boboc am participat prima dată. Emoțiile resimțite atât în timpul pregătirilor, la eveniment, dar și după acesta au fost destul de puternice, deoarece de fire sunt mai îndepărtat de societate și astfel, primind atâta atenție și încurajare din partea colegilor și a juraților, am simțit o majoră creștere a nivelului încrederii în sine. Pentru victorie și titlul de boboc câștigător îi sunt recunoscător partenerei mele de la Balul Bobocilor, Maria, care a fost în mare parte capul întregii prezentări, al scenetei și al probei artistice. Sunt extrem de încântat că am participat și că am câștigat, însă emoțiile încă se țin de mine, deoarece mai urmează și etapele următoare, respectiv nu mă «relaxez» încă”, specifică bobocelul din acest an, Vadim Pagînu.


Sursă foto: Facebook/Vadim Pagînu

Dar voi ați reușit să fiți prezenți/prezente la primul vostru bal al bobocilor?

Preluat de la: diez.md