03.11.22_PRC_Banner_fb_inst_Jancis-Robinson_freedom-Blend_1920x1080_vers02.jpg
Expresia spiritului liber, cupajul curajos și calitățile excepționale ale vinului Freedom Blend de Purcari a fost răsplătit cu o nominalizare prestigioasă în Marea Britanie, fiind declarat de către renumita Master of Wine, Jancis Robinson – vinul săptămânii în Marea Britanie.

Jancis Robinson este una dintre cele mai cunoscute și apreciate critice de vin din lume, fiind și prima persoană din afara industriei care a devenit Master of Wine în anul 1984. Autoarea și coautoare mai multor cărți de referință pentru lumea vinului, inclusiv – The Oxford Companion to Wine și împreună cu Hugh Johnson, The World Atlas of Wine. EA continuă să scrie, fiind una din columnistele Financial Times și autoarea blogului jancisrobinson.com

De asemenea, experta recunoscută mondial a fost consultant în materie de vinuri la curtea Majestății Sale, fiind cavaler al Ordinului Imperiului Britanic. Jancis Robinson este echivalentul european a lui Robert Parker, având și funcția de președinte onorific al Wine & Spirit Education Trust – lider global în domeniul educației vinicole, băuturilor spirtoase și sake cu sediul în Londra.

Vinul Freedom Blend de Purcari a fost conceput și lansat pe piață în anul 2014, ca un manifest al libertății – un cupaj din Bastardo (Ucraina), Saperavi (Georgia) și Rară Neagră (Republica Moldova).

„Un vin extrem de deosebit și complet satisfăcător, produs la vinăria Château Purcari. Freedom Blend de Purcari a fost conceput pentru a aduna resurse financiare pentru sprijinul Ucrainei în războiul declanșat în urma scopurilor expansioniste ale Rusiei. Pentru un vin cu un gust atât de neobișnuit, Freedom Blend 2020 este larg distribuit în România, Moldova, Țările de Jos, SUA, Japonia și Singapore, în semn de solidaritate cu poporul ucrainean. Ideea din spatele vinului Freedom Blend de Purcari constă în cupajul celor trei soiuri de struguri, fiecare reprezentând specificul celor trei țări agresate” a scris în articolul său despre Freedom Blend, Jancis Robinson. 

Freedom Blend de Purcari nu este doar un tribut adus curajului și solidarității dintre Georgia, Moldova și Ucraina, dar și un act de recunoștință pentru lupta și rezistența eroică a viteazului popor ucrainean în fața agresiunii ruse. Vinul Freedom Blend este un simbol pe care Château Purcari îl utilizează pentru a explica lumii întregi realitățile din statele post-sovietice, care, în ciuda faptului că și-au câștigat independența, încă duc o luptă grea pentru a-și obține libertatea! 

„Ne bucurăm nespus de mult și suntem mândri că vinul Freedom Blend de Purcari a fost recunoscut de renumita Master of Wine – Jancis Robinson, drept vinul săptămânii în Marea Britanie. E un moment simbolic pentru întreaga echipă a vinăriei. Freedom Blend a fost conceput din fragmente de ADN ale neamurilor noastre – Republica Moldova, Georgia și Ucraina. Este un simbol al luptei noastre comune pentru libertate. În 2022 – eticheta Freedom Blend a «îmbrăcat» o inimă pictată în culorile drapelului Ucrainei. Acest vin a fost și rămâne simbolul campaniei noastre de solidaritate și suport, prin acest gest am vrut să spunem, inimile noastre sunt acum alături de Ucraina și fiecare om din Moldova va face tot posibilul ca să susțină poporul ucrainean în lupta pentru propria libertate. Este un cupaj de valoare, din soiuri autohtone, tipice pentru aceste trei țări, care în fiecare an crește și se dezvoltă într-un adevărat manifest național vinicol. Freedom Blend este vinul făcut de și pentru oameni liberi!”, a subliniat Victor Bostan, Directorul general al Château Purcari.

*Freedom Blend de Purcari este un cupaj curajos, plin de caracter, din soiuri de struguri autohtoni ale celor trei țări. Are inima Georgiei, terroir-ul din Moldova și spiritul liber din Ucraina (65 % Saperavi, 20 % Rară Neagră, 15 % Bastardo), maturat în barrique franțuzesc timp de 1 an. 

Are o culoare rubinie intensă, cu reflexe migdalate. Buchetul complex dominat de vișine, mure și coacăză, este completat de prune uscate, piper roșu și note savuroase de lemn umed și piele. Gustul plin și fructos surprinde prin eleganță și rafinament, dar și printr-un post gust de catifea. 

Preluat de la: diez.md