c2g9N2MxOTkxYTBjZjZkMzMxODM3MGU1ZjE5YmM3NGI0ODY.thumb_-1.jpg

La Diyarbakır, demolarea Centrului Comercial Galeria, care a fost grav avariat de cutremurele din Turcia, a fost oprită după ce o dronă a detectată o pisică aflată printre dărâmături acestuia. Pisica se numea „Zena” și salvarea acesteia a luat salvatorilor ore întregi, fiind implicat și un elicopter militar, transmite CNN Turk.

Într-o declarație făcută de Secretarul general adjunct al orașului Diyarbakır, s-a precizat că lucrările de demolare aflate în derulare în Centrului Comercial Galeria, care a fost grav afectat de cutremurul din Turcia, au fost oprite după ce s-a depistat că în interior se afla o pisică.

După oprirea lucrărilor de demolare, podeaua cu pisica a fost depistată cu ajutorul unei drone. Ulterior, pompierii și echipele AFAD au început să lucreze pentru salvarea pisicii. În cadrul lucrărilor de salvare a fost implicat și un elicopter militar, dar fără succes.

Un salvator a coborât cu o frânghie atârnată de elicopterul militar și a încercat să ajungă la podeaua unde se afla pisica, dar din cauza avariei aduse clădirii, salvatorul nu a putut intra, iar elicopterul a fost nevoit să plece de la fața locului.


Sursă foto: Profimedia Images

A urmat o încercare de salvare a pisicii cu ajutorul unei cuști. Aceasta a fost amplasată la etajul patru al șantierului cu ajutorul unei macarale aduse la fața locului de echipele Ministerului de Interne și Management a Situațiilor de Urgență din Turcia (AFAD). Pisica totuși nu a intrat desinestătător în cușcă, echipele AFAD fiind nevoite cu ajutorul unui macarale să trimită o persoană la etajul patru a centrului comercial, care a reușit într-un final să salveze patrupeda.

Pisica a primit din partea șefului Departamentului de Sănătate al Municipalității Metropolitane Diyarbakır, asistența medicală necesară. Secretarul general adjunct al Municipiului Metropolitan Diyarbakır, Veysel Kızılay, a declarat reporterilor că a fost salvată una dintre cele patru pisici aflate în clădire, menționând că munca necesară pentru salvarea celorlalte trei patrupede continuă.


Sursă foto: Profimedia Images

Sursă foto: Profimedia Images

Preluat de la: diez.md