tur1-1.jpg
Întreaga noastră viață este strâns legată de pământ și de călătorii. O nouă călătorie este o nouă dimensiune. Dar mai ales, călătorind în țara ta, înveți mai mult din propriile tradiții sau din tradițiile popoarelor vecine.

O vacanță în țara ta îți oferă șansa de a fi cu tine, de a avea clipele de liniște și de reculegere ce te conectează cu trecutul și prezentul, deschizându-ți noi oportunități acasă la tine. Este o modalitate de a te cunoaște pe tine însuți și de a fi alături de familie.

Moldova are un suflet mare, o bogăție enormă și o cultură foarte variată. Patria mamă are o mulțime de secrete ce așteaptă să fie descoperite: poteci șlefuite cu povești străbune și mâini aspre îmbrăcate de muncile grele ale vremurilor trecute. Fără patrioții noștri și fără străbunii care au luptat pentru ca ea să-și păstreze minunile, țara noastră nu ar fi fost ceea ce este acum. Și niciodată nu am fi aflat cât de frumoasă este dulcea noastră țărișoară dacă nu ar fi fost călători adevărați care să se întoarcă acasă cu dragostea de țară, cu iubirea față de merindele care le lipsesc și cu experiența lor de-o viață. Și aici e momentul perfect să vă propunem locul din sânul naturii unde se păstrează cu sfințenie tradițiile și obiceiurile străvechi, pe care dorim să îl propunem în această perioadă pentru a petrece vara pe meleagul natal.

Una dintre cele mai frumoase locații este Complexul etno-cultural VATRA, o destinație pe care ai adăugat-o de foarte mult timp pe lista de dorințe.

Totul pornește de la o simplă evadare de weekend. Te face apoi să-ți dorești mai mult, să visezi către această destinație. Dacă natura este locul tău de suflet, atunci cu siguranță aceasta este destinația perfectă.

# Pensiunea agroturistică VATRA îmbină tradițiile moldovenești cu cele moderne și oferă vizitatorilor un restaurant tradițional, un parc de agrement sportiv, teren de fotbal, sală de conferințe, sală pentru evenimente, spații pentru a rămâne la cort peste noapte, o scenă imensă cu posibilitatea de organizare a activităților de zi și distracții de noapte.

# Restaurantul Vatra Neamului – Iurta oferă posibilitatea de organizare a evenimentelor cu capacitatea de 100 de persoane.

# Terasa domnească de vară (dotată și prevăzută pentru condițiile climaterice nefavorabile) la fel, poate găzdui până la 100 de persoane. Este concepută pentru petreceri mai intime, în sânul naturii. Datorită amplasării foarte reușite, aceasta oferă posibilitatea creării unei ambianțe de nedescris. Terasa are și zonă de picnic cu mini teren de joacă pentru copii.

# Spații rustice de atractivitate turistică:

— bordeiul (funcționabil în toată perioada anului și dotat cu încălzire) care îți amintește de casa bunicii, curtea, cuptorul, terasa, meniul, atmosfera și liniștea din preajmă te teleportează în copilărie;

— pivniță domnească (100 m²) plină cu bunătățuri, produse de casă ecologic pure;

— zonă muzeistică;

— căsuță țărănească (sec. IX) dotată cu toate atributele timpului (beci, gradină, cuptor, pe viitor și animale și păsări de casă);

— zonă de camping (dotată cu toate condițiile necesare, WC de mare capacitate, cabine de duș cu apă caldă etc.), perfect pentru organizarea taberelor de vară și de creații artistice;

— zonă de distracții pentru maturi;

Aventura Park (tiroliană cu zone pentru aventurieri);

— tir medieval (tragere cu arcul, aruncat de topoare);

— teren de minigolf.

# Zona de distracții pentru copii cuprinde teren de joacă dotat cu elemente atractive (trambuline, jucării, scrâncioburi pentru micuți și părinți), foișoare verzi frumos amenajate pentru a asigura liniștea și confortul mult căutate.

# Drumeții în codri.

# Curse cu ATV-urile prin inima codrilor.

# Hotel (nouă camere duble), fiecare cameră cu acces direct la spațiile verzi.

# Parcare (păzită, la cantități mari de autovehicule).

Ia-ți prietenii și vino la Complexul VATRA, unde vei putea savura cea mai mare doză de emoții încărcate cu energie!

*În cel mai scurt timp, VATRA va publica programul de activități pentru toată perioada de vară: discotecă în aer liber în fiecare weekend, cinema în aer liber, evenimente culturale, teatru în aer liber, serate nocturne cu amenajarea zonelor de camping etc. (program de funcționare adaptat noilor cerințe cu privire la activarea parcurilor și zonelor de agrement).

Mai multe detalii aflați de la directoarea Centrului de agrement VATRA, Viorica Moraru, 079551133.

Preluat de la: diez.md