sportivi.jpg
Revista Forbes a publicat tradiționalul top al celor mai bine plătiți sportivi din lume. În anul 2020, cel mai bine plătit sportiv din lume a fost jucătorul de tenis din Elveția, Roger Federer.

Vedeți mai jos topul celor 10 sportivi cel mai bine plătiți în 2020.

# Roger Federer – 106,3 milioane de dolari

Roger Federer este jucător elvețian de tenis de câmp, care a deținut locul 1 în clasamentul ATP timp de 310 săptămâni (record). Este deținător al recordului pentru cele mai multe victorii în finalele turneelor de Mare șlem, cu 20 astfel de succese, și în finala Turneului Campionilor, unde a câștigat șase trofee. A fost pentru mai mult de cinci ani lider al clasamentului mondial al tenismenilor profesioniști.

# Cristiano Ronaldo – 105 milioane de dolari

Cristiano Ronaldo, este un fotbalist portughez, care evoluează la clubul Juventus Torino și la echipa națională de fotbal a Portugaliei. Ronaldo este considerat unul din cei mai buni fotbaliști din toate timpurile. Este primul fotbalist portughez care a câștigat Balonul de Aur de cinci ori și al doilea jucător după Messi care câștigă Gheata de aur de trei ori. La Manchester United și Real Madrid, Ronaldo a câștigat de trei ori Premier League, La Liga, FA Cup, de două ori Football League Cup și Copas del Rey, FA Community Shield, Supercupa Spaniei, de 5 ori Liga Campionilor UEFA, o Supercupa Europei și de trei ori Campionatul Mondial al Cluburilor FIFA.

# Lionel Messi – 104 milioane de dolari

Lionel Andrés Messi este un fotbalist argentinian care în prezent evoluează la clubul FC Barcelona în Primera División. Messi este considerat drept cel mai bun jucător din generația sa, și unul dintre cei mai buni din istoria fotbalului, fiind nominalizat la Jucătorul anului până la vârsta de 21 de ani. El a fost desemnat de FIFPro cât și de World Soccer Magazine „tânărul jucător al anului” timp de trei ani consecutiv în perioada 2003-2005. Stilul său de joc a atras comparații între el și legenda fotbalului Diego Maradona, chiar Maradona declarându-l pe Messi succesorul său.

# Neymar – 95,5 milioane de dolari

Neymar da Silva Santos Júnior, cunoscut sub numele de Neymar sau Neymar Jr., este un fotbalist brazilian care joacă pe postul de atacant la clubul Paris Saint-Germain FC și la echipa națională de fotbal a Braziliei. Neymar a mai jucat și pentru echipa braziliană Santos Futebol Clube, la care și-a petrecut și cea mai mare parte a junioratului.

# LeBron James – 88,2 milioane de dolari

LeBron Raymone James este un sportiv profesionist american care evoluează pentru echipa Los Angeles Lakers. Recunoscut de mulți analiști sportivi, foști și actuali jucători și antrenori ca fiind unul dintre cei mai mari baschetbaliști din toate timpurile, James a câștigat trei campionate NBA (2012, 2013, 2016), patru titluri de MVP (2009, 2010, 2012, 2013), trei NBA Finals MVP (2012, 2013, 2016), două medalii de aur la Jocurile Olimpice (2008, 2012), un titlu de „Cel mai bun marcator” (2008) și NBA Rookie of the Year (2004). De 15 ori All-Star, acesta a fost selectat și de 6 ori în echipele defensive ale anului (All-Defensive Team) și este cel mai bun marcator din istoria echipei Cleveland Cavaliers, respectiv din postsezonul NBA.

# Stephen Curry – 74,4 milioane de dolari

Wardell Stephen „Steph” Curry II este un jucător profesionist american de baschet la echipa Golden State Warriors, Asociației Naționale de Baschet (NBA). Mulți jucători și analiști l-au numit cel mai mare shooter în istoria NBA. În 2014-15, Curry a câștigat NBA Atribuire cel Mai Valoros Jucător și a condus „Războinicii” către primul lor campionat câștigat din 1975. În sezonul următor, el a devenit primul jucător din istoria NBA ales MVP cu unanimitate de voturi. În același an, Warriors a spart recordul pentru cele mai multe victorii într-un sezon NBA.

# Kevin Durant – 63,9 milioane de dolari

Kevin Wayne Durant este un baschetbalist american, originar din Washington D.C. În prezent Durant evoluează în NBA, la echipa Brooklyn Nets , pe poziția de „Small Forward”.

# Tiger Woods – 62,3 milioane de dolari

Eldrick Tont „Tiger” Woods este un jucător profesionist american de golf. Este considerat a fi unul dintre cei mai buni jucători de golf din toate timpurile și unul dintre sportivii cu cel mare venit provenit din sport. Venitul său anual este apreciat la 100 milioane de dolari, după revista „Forbes Magazine”, el ar fi primul din lume care a câștigat în cariera de sportiv peste 1 miliard de dolari.

# Kirk Cousins – 60,5 milioane de dolari

Kirk Daniel Cousins este un jucător de fotbal american care joacă pentru Vikingii din Minnesota din Liga Națională de Fotbal.

# Carson Wentz – 59, 1 milioane de dolari

Carson James Wentz este un jucător de fotbal american care în prezent joacă pentru echipa Philadelphia Eagles din Liga Națională de Fotbal a Americii.

Preluat de la: diez.md