44-3.jpg
Concursul fotojurnalistic internațional Pictures of the Year International (POY) se află la cea de-a 77-a ediție de decernare a premiilor pentru cele mai reușite imagini ale anului 2019. Câștigătorii au fost clasificați după mai multe categorii jurnalistice. Echipa #diez vă va prezenta în mai multe serii toate fotografiile premiate la acest concurs.

În a șaptea serie, vă prezentăm imaginile câștigătoare la categoria „Potrete în serie” (Portrait series).

Locul I. Tariq Zaidi/liber-profesionist – „Sapeur-ii – doamnele și domnii din Congo”

La Sape (Société des Ambianceurs и des Personnes Élégantes), Societatea Oamenilor Eleganți, este o subcultură de modă din orașele Kinshasa și Brazzaville din Republica Democratică Congo. Cei care respectă legile La Sape sunt cunoscuți cu numele de sapeur (pentru bărbați) și sapeuse (pentru femei).

Locul II. Wei Tan/liber-profesionist – „Pe jumătate văduve”

Violența conflictului armat dintre India și Pakistan a dat naștere unei categorii de femei cunoscute drept „pe jumătate văduve”. Este vorba despre femei ale căror soți au „dispărut” în timpul conflictului de zeci de ani sau care sunt dați în căutare și, deseori, sunt considerați morți.

Locul III. Adam Ferguson/liber-profesionist – „Sănătatea mentală în Irak”

Cum supraviețuiește sufletul uman după atrocitate? Fiind captivii ISIS, mii de irakieni suferă de o criză mentală, mai profundă decât oricare din lume. Adam Ferguson a creat portretele refugiaților irakieni stabiliți în taberele pentru persoanele strămutate din zona de conflict în regiunea kurda din nordul Irakului.

# Premii de excelență

Maye-E Wong/Associated Press – „A două zi după duminică”

Acest proiect fotografic povestește experiența oamenilor din SUA care au fost abuzați sexual în biserică de clerul catolic.

Valerii Melnikov/Sputnik – „Zona gri. Viața în umbra de război”

De-a lungul liniei de luptă, teritoriile dispersate se numesc „zone gri”. Acesta este un nume dat teritoriilor fără statut specific, fără guvern oficial sau forțe de ordine. Viața oamenilor este într-un pericol constant din cauza luptelor.

Ditte Valente/liber-profesionist – „Bărbații care construiesc metroul”

Metroul din Copenhaga este cel mai mare proiect de construcție care a avut loc în capitala Danemarcei în ultimii 400 de ani. Prima parte a fost deschisă în 2002, iar deschiderea ultimei este estimată pentru anul 2024.

Josh Estey/liber-profesionist – „Ciclonul Idai”

Este o serie de portrete ale unor persoane care au supraviețuit în urma unui ciclon de categoria a patra. Acest cataclism a afectat 1,5 milioane de oameni din patru țări.

Rodrigo Abd/Associated Press – „Pescarii”

Bogăția petrolieră extrasă din lacul Maracaibo din Venezuela a transformat acest lac într-un pustiu poluat. Nimeni nu trăiește la fel de strâns mediului înconjurător, precum sute de pescari care duc o existență pe țărmurile afectate de extragerea de petrol.

Preluat de la: diez.md