1529146757670.jpg

O alee recent amenajată pe strada Braniștii din sectorul Râșcani a dat o altă culoare parcului lângă care se află și încă un plus la frumusețea capitalei. Proiectul este realizat la inițiativa companiei „Termoelectrica S. A.”, iar decorațiunile sunt realizate din țevi reciclate.

La inaugurarea ce a avut loc astăzi, directorul general „Termoelectrica S. A.”, Veaceslav Eni, a menționat că ideea a venit cu ocazia împlinirii celor trei ani de la fondare a companiei, iar că locul ales a fost în urma unui concurs online.

„Acest proiect este inovatoriu pentru municipiul Chișinău. Am încercat, prin această idee, să fim mai aproape de consumatorii noștri. Aleea a fost amenajată cu multă dăruire și ne-am propus să facem o tradiție. Este posibil să amenajăm alt spațiu, la fel de frumos, anul viitor”, a susținut Veaceslav Eni.

La deschiderea oficială a fost prezentă și Galina Leahu, director adjunct „ÎM Spații Verzi”, care a conlucrat la acest proiect.

„Nu credeam că vor reuși să creeze acest spațiu. Totuși, am rămas surprinsă în mod plăcut. Este, într-adevăr, foarte frumos și cred că și alți agenți economici ar trebui să preia acest exemplu”, a menționat Galina Leahu.

Aleea a fost creată în două săptămâni, cu un concept deosebit. Aceasta cuprinde mai multe decoruri realizate din țevi reciclate. Băncile, parcările pentru biciclete, bibliotecile stradale și alte elemente de decor au impresioant orice trecător.

„Îmi place mult. Este un început bun. Dacă toți ar face la fel ar fi minunat și ar crea un oraș mai frumos”, a spus Gheorghe, vizitator.

Evenimentul de inaugurare a găzduit zeci de oameni, care se îmbulzeau să-și facă poze la monumentul amplasat chiar la marginea aleii, confecționat din țevi reciclate și care prezintă mesajul – „Eu iubesc Chișinăul”.

Organizatorii au avut grijă ca oamenii veniți la deschiderea oficială să se bucure de multe activități frumoase. Astfel, au avut loc diverse concursuri cu premii pentru câștigători, iar pentru cei mici – jocuri vesele, susținute de clovni și Minnie Mouse. Fiecare vizitator a primit gratuit câte o înghețată și un balon.

„Este o alee veselă. E iarbă verde și un loc minunat unde să se distreze copiii. Ne place această idee, este un exemplu bun pentru toți”, a zis Oxana.

Aleea va fi de astăzi un loc de relaxare pentru trecători, dar și un punct turistic cu biblioteci stradale, parcare de bicicletă, scaune comode și selfiebox.

Amintim că aceasta este realizată la inițiativa companiei „Termoelectrica S. A.”, cu ajutorul „ÎM Spații Verzi”.

 

Preluat de la: zugo.md