1529153471654.jpg

O altă pictură murală a apărut pe un perete din Chișinău. Lucrarea, realizată de tânărul Radu Dumbrava, este în stil urban, inspirată din tradițiile neamului, dar și din alte culturi. Frumoasa compoziție de culori poate fi văzută pe strada București 68, pe peretele clădirii „Direcția Cultură”.

La realizarea acestui proiect a participat și Victor Zucker. Aceștia au creat o lucrare dinamică, mai numită de ei – „Folk psihedelic”.

„Este o lucrare decorativă cu elemente din ceea ce îmi place şi mă mîndresc mult – folclorul, atât tradițional românesc, cât şi cu elemente preluate din alte culturi ale lumii”, a explicat Radu Dumbrava pentru ZUGO.

Această pictură reprezintă două măşti tradiționale româneşti, care ocupă cele două centre compoziționale pe ambele părţi ale peretelui, acestea fiind într-o stare de euforie şi exaltare.

Autorul lucrării spune că a folosit elementele într-un mod creativ şi accesibil pentru toată lumea, pentru locuitorii Chisinăului şi chiar vizitatorii lui.

Culorile vii, aprinse, contrastante formează lucrarea ce acoperă 60 m2. Pentru a realiza această pictură, cei doi au lucrat patru zile.

 

Preluat de la: zugo.md