1532251155723.jpg

Dacă îndrăgești călătoriile lungi și, planificându-le, cauți drumuri cu priveliști ce-ți taie respirația, află că cel mai spectaculos se află chiar în țara vecină – România. Potrivit unui top realizat de The Guardian, în baza recenziilor oferite de cititori, un drum din Transilvania este în capul listei.

Astfel, conform sursei citate, „acesta este un traseu minunat pentru drumeții, care este subestimat”.

„Din București, mergi pe Drumul Național 1, prin munții Carpați, către orașele medievale bine conservate Brașov și Sighișoara. Pe drum, veți fi adesea înconjurați de vârfuri întunecate, unde sunt urși și lupi și veți trece pe lângă castele, cai și căruțe. În Zărnești, am stat la o pensiune cu doar 28 de lire, în apropierea Parcului Național Piatra Craiului și ne-am bucurat de liniște, de grădină, de mâncăruri tradiționale făcte în casă, vin și băuturi spirtoase”, a scris Sam Wallis, cititor al cotidianului britanic.

În topul The Guardian au mai fost incluse drumuri din Chile, Muntenegru, Islanda, Marea Britanie, Rusia, India, Australia, SUA și Insulele Canare. Descrierile și fotografiile cu aceste destinații pitorești le puteți vedea aici.

Sursă foto: Robert Ghement/EPA

Preluat de la: zugo.md