1532186039693.png

Primul tur de admitere la unele universități din țară s-a încheiat ieri, iar astăzi, mii de elevi au stat cu sufletul la gură ca să afle dacă au fost admiși la facultatea dorită. Se pare că viitorii studenți ai Universității de Stat au avut parte de mici surprize atunci când au accesat platforma online pentru a-și vedea rezultatele.

Mai multe persoane au semnalat pe un grup de pe Facebook că au fost admiși la alte facultăți decât cele la care au aplicat. În timp ce unii s-ar fi putut trezi chimiști în loc de medici sau cosmetologi, alții ar fi devenit psihologi sau pedagogi, deși au aplicat pentru facultăți ale limbilor străine. 

Mai multe astfel de cazuri puteți vedea mai jos.

Totodată, o altă internaută spune că nu este pentru prima dată când la admitearea în cadrul USM se întâmplă astfel de cazuri. La sesiunea de anul trecut, mai mulți studenți au avut parte de același ghinion. Totuși, tânăra este de părere că universitatea ar încerca astfel să adune mai mulți studenți, transferându-i de la o facultate la alta, în dependență de numărul de locuri, de opțiunile pe care le-a menționat studentul la admitere, dar și de media de concurs a acestuia.

O altă eroare din acest an, semnalată, la fel, pe site-ul instituției de învățământ este faptul că unii studenți erau întâi felicitați, apoi li se spunea că nu au fost admiși.  

Contactați telefonic de reporterul ZUGO, reprezentanții Universității de Stat nu au fost de găsit pentru a ne oferi explicații pe marginea acestor cazuri. Totuși, se presupune că ar fi vorba de o eroare tehnică a site-ului instituției de învățământ.

Foto: Bacalaureat Moldova via Facebook

Preluat de la: zugo.md