Renumitul actor american Arnold Schwarzenegger a apărut în videoclipul câștigătorilor Eurovision 2022 – Kalush Orchestra. Piesa se numește „Shchedryi Vechir”, iar și clipul ei este disponibil pe canalul de YouTube al formației.

Videoclipul compoziției „Shchedryi Vechir” a fost postat pe 12 ianuarie și redă la începutul acesteia un mesaj din partea lui Schwarzenegger adresat poporului ucrainean. „Acesta este un mesaj grozav pentru toți ucrainenii, mai ales acum în aceste vremuri foarte, foarte dificile, toată lumea poate avea un vis și tu poți face ca acest vis să devină realitate”, spune Arnold Schwarzenegger. Actorul apare și la sfârșitul clipului muzical, stând alături de echipa ucraineană și spunând numele melodiei în ucraineană – „Shchedryi Vechir”.

Anul trecut, Kalush Orchestra a devenit câștigătoarea concursului muzical Eurovision. Formația ucraineană a interpretat piesa „Stefania”. Premiul primit a fost vândut la o licitație de caritate pentru 900 000 de dolari. Atât banii obținuți în urma vânzării trofeului, cât și cei colectați în cadrul donațiilor organizate de către Kalush au fost folosiți pentru a cumpăra trei sisteme de drone PD-2 pentru armata ucraineană.

Arnold Schwarzenegger și-a exprimat în repetate rânduri sprijinul pentru Ucraina. La începutul războiului, actorul a înregistrat un mesaj video de nouă minute în care s-a adresat rușilor.

„Nimănui nu-i place să i se vorbească urât despre guvernul său. Știu că guvernul v-a spus că vrea să denazifice Ucraina. Asta nu e adevărat. Ucraina nu a pornit acest război, și nici naziștii. Au pornit războiul oamenii de la Kremlin. La fel, nu vi se spune despre consecințele acestui război, care va afecta fiecare rus, cu mii de vieți pierdute”, a spus Arnold Schwarzenegger.

Preluat de la: diez.md