117950109_10158921000650337_2326792510956550495_n-Copy-1.jpg
Rufina Bazlova este o artistă din Belarus, care trăiește în Republica Cehă și care la un moment dat a decis să capteze protestele din țara sa de baștină printr-un mod unic. Cum? Brodând „Vyshivanky”, așa cum este numit stilul de broderie caracteristic belarușilor utilizând culorile roșu și alb.

Broderiile sale au devenit tare îndrăgite în mediul online, totodată însemnând un proiect artistic care vine să fie solidar cu oamenii care protestează contra regimului lui Lukașenko.

Într-un articol transmis de Radio Prague International, Rufina spune că ideea proiectului i-a apărut atunci când a început să digere informația și să înțeleagă ce se întâmplă cu adevărat în țară, din perspectiva ei de cetățeancă a Belarusiei.

„Vyshivanky din Belarus este un cod specific pentru înregistrarea informațiilor despre viața oamenilor, a națiunii și a celui care poartă hainele brodate. Este un fel de istorie codificată a oamenilor”, spune artista pentru Radio Prague International.

„Când mă gândeam care este cel mai bun mod de a exprima ceea ce se întâmplă, am simțit că acesta este cel mai potrivit mijloc de a face acest lucru”, a mai adăugat Rufina Bazlova.

În continuare împărtășim cu voi lucrările ei brodate anti-sistem.

#gallery-2 { margin: auto; } #gallery-2 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 100%; } #gallery-2 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-2 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */

De asemenea, alte lucrări ale artistei le puteți vedea pe pagina ei de Instagram!

Preluat de la: diez.md