google_glass_macro_06291100.jpg

Facebook a anunțat despre dezvoltarea unei Inteligențe Artificiale care ar putea fi implementată pe viitor pe ochelari inteligenți și care va putea ajuta utilizatorii să își găsească cheile pierdute, să identifice un telefon care sună în interior, într-o cameră îndepărtată sau să știe dacă deja ai adăugat ingredientele necesare într-o prăjitură, scrie CNN, citat de digi24.ro.

Mike Schroepfer, directorul tehnologic al Facebook, speră că această dezvoltare de IA, deși în stadiu incipient, ar putea în cele din urmă să fie folosită pentru produse precum o pereche de ochelari inteligenți, care să vă ajute să vă amintiți totul, de exemplu, unde v-ați lăsat cheile sau dacă ați adăugat deja vanilie într-un bol cu fursecuri. Pe scurt, vrea să perfecționeze Inteligența Artificială care îți poate perfecționa propria memorie.

„Dacă putem construi aceste sisteme, acestea vă pot ajuta să vă amintiți părțile importante din viața voastră”, a declarat Schroepfer pentru CNN.

Dar obiectivul lui Schroepfer ar putea depinde de cât de mult se vor încrede oamenii în Facebook pentru a dezvolta o tehnologie care poate deveni profund înglobată în viața lor personală, după ani de controverse privind confidențialitatea și îngrijorări cu privire la informațiile personale pe care rețeaua socială le are deja de la utilizatorii săi.

Și pentru a transforma aceste sisteme de Inteligență Artficială într-un fel de mașină de memorie prevăzută de Schroepfer, va trebui să purtați o pereche de ochelari inteligenți.

„La sfârșitul zilei, speranța noastră este ca acești ochelari să ofere oamenilor superputeri”, a mai spus Schroepfer.

Preluat de la: diez.md