ghindesti2collage.jpg
În Ghindești din raionul Florești s-a deschis o nouă fabrică de bere. Construcția acesteia a durat aproape doi ani și a fost deschisă oficial la începutul lunii iulie 2020. Colegii de la Wine like a local au fost acolo și au făcut o listă cu tot ce trebuie să știți dacă v-ați pornit acolo.

Despre cum a fost anterior locația unde este acum berăria și recenziile berii le vedeți aici: Un nou producător de bere craft în Moldova. În satul Ghindești din Florești s-a deschis o berărie impresionantă

Unde se găsește berăria Rockscor

Berăria a fost construită în Ghindești, Florești, la 120 km de Chișinău și la 8 km de Florești. Drumul până acolo durează aproximativ o oră și 40 de minute.

De către cine a fost fondată?

foto credit: Agroexpert

Rockscor este o afacere de familie ale lui Viorel și Mihai Scorpan. Viorel are grijă de partea de afaceri, iar Mihai face berea.

Pentru acestă berărie, Mihai a învățat în Germania, apoi s-a întors acasă pentru a crea bere la cea mai înaltă calitate.

Ce feluri de bere sunt și cât costă

🍺 RockScor Pilz & Love (German Style Pilsner)  (0,3l – 18 lei),
🍺 Dog’s Experiment (Kolsch) (0,3l – 18 lei),
🍺 The Way of Zen (Weissbier) (0,3l – 22 lei),
🍺 Brewsale Almighty (Belgian Pale Ale) (0,3l – 22 lei).

Din menu-ul de mâncare, burgerele ies în evidență, unul costă în jur de 100 de lei.

Rezervați din timp

Dacă v-ați pornit spre Florești, ar fi bine să rezervați din timp un loc la restaurant, acesta se deschide la 12.00. Rezervările se pot face pe pagina lor de Facebook sau de Instagram.

Recomandarea e să veniți, să comandați mâncare, apoi să faceți un tur al fabricii.

Colecționarii de costere, îți pot pune la colecție câteva exemplare destul de interesante.

Cine este arhitectul acestei berării

Arhitectul este Teo Naval, care vine dintr-o localitate din stânga Nistrului, și a studiat arhitectura la UTM. Cunoscut și pentru schițele de renovare a scuarului Cehov din Chișinău. De asemenea, Teo este și profesor al Facultății de Arhitectură al UTM.

Preluat de la: diez.md