DSC_3774-2048x1367-1.jpg
Anul acesta, se organizează al optulea raport al fericirii mondiale denumit World Happiness Report. Acesta este un sondaj de referință al stării fericirii globale a 156 de țări, demonstrând nivelul de fericire al cetățenilor.

Raportul mondial de fericire 2020, pentru prima dată, clasează și orașele din întreaga lume prin prisma bunăstării lor subiective și prin modul în care mediile sociale, urbane și naturale acționează asupra stării de fericire.

Primele șapte rapoarte au fost realizate de trioul fondator de coeditori reuniți la Thimphu, capitala Bhutanului, în iulie 2011, în conformitate cu rezoluția bhutaneză adoptată de Adunarea Generală în iunie 2011, care a venit cu inițiativa ca guvernele naționale să „acorde mai multă importanță fericirii și bunăstării în determinarea modului de realizare și măsurare al dezvoltării sociale și economice”.

Deși rapoartele despre fericirea mondială s-au bazat pe o mare varietate de date, cea mai importantă sursă a fost întotdeauna Gallup World Poll, care este unic în gamă și în comparabilitatea seriei sale globale de sondaje anuale.

Evaluările de viață ale sondajului mondial Gallup constituie baza clasamentului anual al nivelului de fericire, care a stârnit întotdeauna un interes larg. Deseori, cititorii sunt atrași de dorința de a cunoaște care este situația fericirii din țara lor, dar devin curioși și de secretele societăților care-i depășesc în acest sens.

Indexul fericirii în Republica Moldova, conform sondajului World Happiness Report, demonstrează că în perioada anilor 2013-2020, valoarea medie a fericirii pentru Moldova a fost de 5,74 puncte, cu un minim de 5,53 puncte în 2019 și un maxim de 5,9 puncte în 2016.

Cea mai recentă valoare a estimării fericirii din țara noastră în anul 2020 este de 5,61 puncte.

theglobaleconomy.com

Pentru a vedea analiza detaliată a bunăstării și a nivelului de fericire din întreaga lume, dă clic AICI!

Preluat de la: diez.md