res.jpg
Forbes 30 Under 30 este un set de liste cu persoane care au obținut rezultate remarcabile până la vârsta de 30 de ani. Anual, revista Forbes prezintă 600 de persoane din afaceri și industrii, fiind selectate câte 30 de reprezentanți în 20 de industrii. Peste 12 000 de candidați au fost evaluați în funcție de factori precum finanțare, venituri, impact social, inventivitate și potențial. Potrivit Forbes, cei 600 care au fost aleși reprezintă atât o sursă de inspirație, cât și o provocare.

„Într-un an teribil, un lucru rămâne constant: cei mai străluciți tineri lideri de mâine se îndreaptă către antreprenoriat pentru a rezolva cele mai mari probleme ale lumii. Cei 600 de fondatori, lideri și antreprenori îndrăzneți din lista Forbes 30 Under 30 din 2023 au lansat companii creative pentru a reduce probleme precum încălzirea globală, sănătatea reproductivă, libertatea financiară”, se arată în articolul Forbes.

Aproape jumătate dintre persoanele care apar pe lista din acest an se identifică ca fiind persoane de culoare, față de 47 % anul trecut. 40 % sunt femei și 59 % sunt bărbați. Majoritatea persoanelor din listă sunt fondatorii sau cofondatorii unei companii – aproximativ 66 %. Ceilalți sunt actori, muzicieni sau creatori care își construiesc propriile branduri.

Jalon Christian


Sursă foto: superstarsbio.com

Cea mai tânără persoană din listă are vârsta de 15 ani, se numește Jalon Christian. Și-a câștigat popularitatea jucând în filmul regizat de Denzel Washington A Journal for Jordan, câștigând o nominalizare pentru „Performanță remarcabilă într-un film” la premiile NAACP Image 2022. În rolul principal al lui Jordan, el a portretizat un adolescent care își găsește propria identitate într-o lume în care este etichetat ca fiind insuficient de alb sau negru.

Dina Radenkovic


Sursă foto: forbes.com

Tratamentele pentru infertilitate pot aduce miracole, dar au o mulțime de dezavantaje: facturi mari, injecții dureroase cu hormoni și efecte secundare periculoase. Start-upul lui Radenkovic, Gameto, a strâns 40 de milioane de dolari pentru a face tratamentul pentru infertilitate mai ieftin și mai sigur, folosind celule stem umane pentru a maturiza ovule într-un laborator. Ea a crescut în Serbia, a studiat matematica și ingineria în Regatul Unit și și-a obținut diploma de medicină la University College din Londra. Înainte de a începe Gameto, în 2021 cu cofondatorul și antreprenorul Martín Varsavsky, ea a colaborat cu laboratorul de genetică George Church din Harvard pentru finanțarea și cercetarea modurilor în care celulele modificate ar putea stimula sănătatea femeilor. „Comunitatea antreprenorială mi-a arătat cum să formez companii și cum să rezolv problemele care vă pasionează”, spune ea.

Harshita Arora


Sursă foto: forbes.com

Pentru firmele de camioane, alimentarea cu combustibil este dificilă. Au nevoie de carduri de plată care să le permită șoferilor să cumpere benzină. Sunt necesare și date precise despre prețurile și galoanele achiziționate. AtoB, pe care Arora l-a fondat împreună cu Vignan Velivela și Tushar Misra în 2019, produce software pentru a ajuta. Peste 24 000 de companii americane de camioane folosesc aplicația pentru a se ocupa de achiziționarea de combustibil, de salarizare, de taxe și de contabilitate. În august, AtoB a strâns o nouă sumă de 155 de milioane de dolari pentru un total de 230 de milioane de dolari în fonduri proprii și datorii. Dar nu a fost o călătorie complet lină: în octombrie, cu temerile de recesiune în creștere, AtoB a concediat 30 % din personalul său.

Hailey Bieber


Sursă foto: forbes.com

Cu 60 de milioane de urmăritori pe Instagram și TikTok, Hailey Bieber este modelă, influenceră și soția lui Justin Biber. Este una dintre cele mai faimoase fețe pe rețele sociale. A încheiat un contract de modelling cu retailerul French Connection la vârsta de 17 ani și are contracte cu Jimmy Choo, Levi’s și Saint Laurent. În iunie 2022, a creat start-upul ei de îngrijire a pielii – Rhode Skin. Cererea depășește oferta – fluidul ei de peptidă de 29 de dolari a stârnit o listă de așteptare de 700 000 de nume de la lansare.

Lista completă poate fi văzută aici.

Preluat de la: diez.md