1499071536255.jpg

Vrei o mini-vacanță și să uiți de rutina zilnică? Atunci participă la feluritele festivaluri organizate în cea de-a doua lună de vară. ZUGO ți-a pregătit o listă cu astfel de evenimente din care poți să alegi.

Festivalul IA MANIA 2017, organizat de 15 sate care vor încerca să demonstreze că pe malul Nistului se găteșt cea mai gustoasă mâncare tradițională a ajuns la cea de-a 5-a ediție. De altfel, tradițional, va fi desfășurată și o paradă a costumului tradițional. 

Festivalul va avea loc pe 8 iulie între orele 12:00 și 23:00. Locul desfășurări, ca de obicei, satul Holercani, raionul Dubăsari.

Biletele pot fi cumpărate din timp la preț de 50 de lei, iar în ziua evenimentului vor costa 80 de lei. Pentru copii până la 12 ani și pensionari intrarea este gratuită.

Festivalul Gravidelor – ediţie specială a Şezătorii Mamelor. Pe 11 iulie, toate graviduțele sunt așteptate la un frumos eveniment care se va desfășura la V-Continental Business Center, bd. Cantemir 5/4, etajul 2. Participarea este gratuită, dar în bază de înregistrări.

Potrivit organizatorilor, se vor discuta teme precum suplimentele şi vitaminele în timpul sarcinii: când sunt necesare, cât şi de ce – cu Valeriu Padure, medic obstetrician ginecolog la Institutul mamei şi copilului; igiena intimă între mituri și realitate. Particularități în timpul sarcinii și altele.

Don’t Touch Me Day II – Cactus Festival este evenimentul unde veți putea admira zeci de cactuși, participa la ateliere de creație și savura mâncare mexicană, bucate pentru vegani și vegetarieni. 

Evenimentul, ajuns la a doua ediție, se va desfășura pe 15 iulie, între 13:00 și 19:00, la Artico (terasa din spate), bd. Ștefan cel Mare 169, Chișinău.

Biletele vor costa 30 de lei. Cei care vor veni la eveniment cu cărți vor achita jumătate din prețul biletului, participând la campania: „Ia o carte cu tine și îmbogățește bibiloteca din sat!”

Cucuteni Festival 2017 un festival al picturii și obiectelor din ceramică realizate după cultura Cucuteni-Tripolie. Evenimentul se va desfășura pe 22 iulie, între orele 12:00 și 23:00, în localitatea Ivancea – Centru De Instruire S.A. Moldtelecom.

Cuhnești Art Fest și Simpozion de artă în Lunca Prutului. Între 20 și 30 iulie, în com. Cuhnești, Glodeni, raionul Bălți, se va organiza o tabără de creație, o combinație dintre arta plastică și muzică, unde artiștii vor fi provocați să creea în natură, fiind cazați în corturi.

Text: Alina Buian

Preluat de la: zugo.md