unnamed-6.jpg
Cea de-a doua ediția a proiectului pentru tinere, LeaderShe – Graphic Design Academy, a luat sfârșit. În acest weekend participantele și-au primit diplomele de absolvire a lecțiilor, pe care le-au urmat pe parcursul a două luni. Un timp încărcat cu emoții pozitive și multă dăruire de sine, pentru proba finală, tinerele au creat postere care reflectă problemele sociale.

Fetele au studiat, în cadrul cursurilor structurate în 8 lecții, programele: Adobe Photoshop și Adobe Illustrator. Tinerele au învățat multe lucruri utile cum ar fi: restaurarea și colorarea fotografiilor vechi, pe cât și crearea: logourilor, fonturilor, efectelor de dublă expunere, efectelor de dispersie și mandela.

Photo Shape Editor: https://www.tuxpi.com/photo-effects/shape-tool

 

„Consider că Graphic Design-ul nu este doar pentru a vinde un produs sau un serviciu, dar e ceva mai mult. Este pentru a uimi, a stârni curiozitatea ori pentru a te face să întreprinzi o acțiune. Astfel, am decis să utilizăm acel ceva „mai mult” al Graphic Design-ului într-o latură utilă societății și anume la rezolvarea problemelor sociale. Printr-o coincidență, toate fetele au ales să abordeze problema ecologică, iar posterele au fost create de la zero, începând cu fotografiile proprii și terminând cu fonturile create de către participante”, spune Olesea Nistor, coordonatoarea proiectului.

„Dacă nimic nu se schimbă, nu vom mai avea fluturi”

Photo Credit: LeaderShe

Photo Credit: LeaderShe

„Economisește energia, salvează planeta”

Photo Credit: LeaderShe

Photo Credit: LeaderShe

„Crezi că mai avem timp?”

Photo Credit: LeaderShe

Photo Credit: LeaderShe

Următorul curs al Graphic Design Academy va fi la începutul anului 2018, iar până atunci, pentru toamna aceasta, sunt plănuite două proiecte noi în domeniul Graphic Design.

Preluat de la: diez.md