diez-share-facebook.png
Facebook testează o nouă funcție de alertare, care ar trebui să notifice utilizatorii în clipa în care primesc mesaje de pe conturi false. Scenariul este simplu: o persoană rău intenționată creează un cont Facebook căruia îi atribuie aceeași poză de profil şi nume identic unei persoane de încredere din lista de contacte a victimei, după care o abordează pe aceasta ca și cum ar fi persoana respectivă.

Până acum, unul dintre puţinii indici cu privire la tentativa de înşelăciune era recepţionarea unei noi cereri de prietenie din partea persoanei aparent cunoscută, acceptată în majoritatea cazurilor fără prea multe suspiciuni. Odată intrat în conversaţie cu victima aleasă, un infractor experimentat poate obţine informaţii care să ajute la comiterea furturilor din locuinţe sau chiar să convingă victima în a-i transfera sume mari de bani (ex. prin metoda accidentul), scrie go4it.ro.

Încercând să stopeze acest fenomen, Facebook va verifica în mod automat solicitările de mesaje primite de pe conturi Messenger necunoscute, ţinând cont de aspecte cum ar fi lipsa unui cont de Facebook asociat, sau înregistrarea contului respectiv folosind un număr de telefon dintr-o altă ţară. Similar, Facebook va verifica dacă solicitarea de conectare se face cu un nume identic sau similar unuia dintre contatele existente deja în lista de contacte.

Solicitările suspecte pentru conectare prin Facebook Messenger nu vor fi blocate automat, însă utilizatorii vor fi alertaţi cu privire la identitatea incertă a persoanei respective şi îndrumaţi să acţioneze cu prudenţă.

Preluat de la: diez.md