Eurovision-2024-Ucraina.jpg

În seara zilei de 7 mai, pe scena Eurovision Song Contest au evoluat 15 țări, dintre care 10 au reușit să se califice în marea finală care se va desfășura pe 11 mai.

Vezi mai jos lista țărilor care au evoluat în prima semifinală și au reușit să se califice în finala concursului:
# Serbia;
# Portugalia;
# Slovenia;
# Ucraina;
# Lituania;
# Finlanda;
# Cipru;
# Croaţia;
# Irlanda;
# Luxemburg.

În urma audierilor live a celor 11 piese admise în finala Eurovision Moldova 2024, Natalia Barbu, cu piesa In The Middlea fost aleasă pentru a reprezenta țara noastră la Eurovision Song Contest 2024Vedeți aici cum a votat juriul și publicul.

Aici puteți vedea lista celor 11 piese desemnate pentru a concura în finala Eurovision Moldova 2024.

Amintim că la Eurovision Song Contest 2024, Republica Moldova va participa în prima semifinală, care se va desfășura pe 7 mai la Malmö, Suedia. Moldova va concura alături de alte 14 țări, printre care Ucraina, Portugalia, Croația și Azerbaidjan.

Republica Moldova a debutat la Eurovision în 2005, fiind reprezentată de trupa Zdob și Zdub și de „bunica” acestora cu melodia „Boonika Bate Doba”. Muzicienii au reușit să se claseze pe locul 6 în finală, cu 148 de puncte. Cel mai bun loc obținut de Republica Moldova în finală este locul 3, cu 374 de puncte, în anul 2017, când SunStroke Project, cu piesa Hey, Mamma!, a pătruns în inimile europenilor.

Preluat de la: diez.md