Institutul Aspen România și International Republican Institute (IRI) Moldova lansează a doua ediție a Junior Leaders Program (JLP), un program de leadership pentru tinerii din Republica Moldova, ce va avea loc în perioada 21-25 mai 2024, în apropiere de Chișinău.

Programul se adresează tinerilor cu vârsta între 19 și 25 de ani, care au demonstrat potențial de leadership și inițiativă civică. La el vor participa aproximativ 25 de tineri activi pe diverse domenii precum profesional, academic sau de voluntariat.

Eligibili de participare sunt cei cu realizări notabile în carieră sau în domeniul academic, și cu un istoric solid în activități de voluntariat. Scopul JLP este să motiveze și să inspire viitorii lideri moldoveni, ajutându-i să-și dezvolte abilitățile de promotori ai schimbării pozitive în societate. Programul include cursuri de formare de înaltă calitate și oferă oportunitatea de a face parte din comunitatea Aspen Alumni și din cea a International Republican Institute, facilitând schimbul de idei și resurse între participanți.

Programul este structurat pe două module, organizate integral în limba română.

Modulul 1 (21-23 mai 2024)

Seminarul Aspen este construit în jurul Metodei Aspen, dezvoltată pe parcursul a 75 de ani și utilizată în cadrul tuturor programelor de leadership ale Institutului Aspen România. Seminarul este construit sub forma unei dezbateri socratice, pornind de la o serie de texte aparținând unora dintre cei mai mari filozofi ai lumii, din trecut și prezent, deschizând cadrul pentru un dialog informal și critic pe teme de interes ale societății actuale.

Modulul 2 (24-25 mai 2024)

Modulul combină prezentări ale experților, lucru pe grupe, sesiuni de schimb de experiență, studii de caz și ateliere de lucru pe diverse teme, cum ar fi: democrația, funcționarea statului și implicarea civică.

Pentru a fi incluse în procesul de selecție, aplicațiile trebuie transmise exclusiv prin intermediul următorului formular până la data de 22 aprilie 2024.

Aplicația va include și încărcarea documentelor de mai jos, în limba română, în format PDF (fiecare document trebuie încărcat la secțiunea dedicată din formularul online):
# Scrisoare de recomandare, din partea unei persoane familiarizate cu parcursul personal și profesional al candidatei/-ului, care să indice compatibilitatea acestuia/ acesteia cu programul propus; 
# Eseu de aproximativ 300 de cuvinte (circa 1 pagină) pe tema: Care sunt calitățile pe care le consideri necesare unui lider în contextul actual și care sunt liderii care reflectă aceste calități?;
# CV-ul candidatei/ului, care să evidențieze implicarea profesională, academică, civică și activitățile de voluntariat ale acestuia/acesteia (maximum 3 pagini).

Costurile aferente programului (transport între Chișinău și locația programului, cazare, masă, materiale de lectură) vor fi suportate de către organizatori. 

Programul detaliat pentru cele 5 zile ale Junior Leaders Program va fi transmis candidaților admiși, după încheierea procesului de selecție.

Mai multe detalii vedeți aici.

Preluat de la: diez.md