relatie-4-scaled-1.jpg

Cu toții adorăm să ne îndrăgostim și să simți acei fluturi în stomac. Să ne întrebăm dacă și partenerul/a simte la fel, să ne verificăm telefonul în repetate rânduri, să simțim cum ne transpiră palmele. De fapt, acestea sunt semnalele care ne indică o relație nepotrivită, avertizează specialiștii. Iată de ce n-ar trebui să te grăbești!

Fă un exercițiu de imaginație: ai întâlnit pe cineva, îl placi și el te place pe tine. Totul e grozav, dar cu cât vă vedeți mai des, cu atât începi să observi lucruri în comportamentul său, lucruri care nu îți convin, ca de pildă: nu strânge după sine, își vorbește de rău fosta, preocupările sale nu sunt în tandem cu ale tale, și așa mai departe. Ce faci în continuare?

Iubirea necesită timp, încercări relaționale, maturizare și lista poate continua. Îndrăgostirea este, de fapt, o confuzie ce te face, cel mai adesea, să iei decizii pripite, unele de importanță majoră, dar care pot avea consecințe serioase.

Este uriaș și el! Atunci când ne pripim, nu reușim să trecem nici faptele și nici vorbele partenerului printr-un filtru rațional. Așteptările nerealiste pot apărea și ele tocmai pentru că pasiunea, focul îndrăgostirii arde cu o flacăra uriașă.

Când suntem mult prea absorbiți de povești cu zane omitem etape, ne mințim singuri. Cu atât mai mult cu cât ne dorim mult prea mult relația, conexiunea. Ocolim abil lucrurile care nu ne plac la partener, care nu fac bine relației. Doar că, ocolindu-le, nu facem decât să amânăm problemele și rezvolvarea lor.

Iubirea nu este de ajuns. Îndrăgostirea nu este de ajuns. Respectul, susținerea reciprocă și apreciere sunt calitățile unei relații ce unesc doi parteneri. Astfel, chiar dacă partenerul se arată îndrăgostit de tine, dar nu arată empatie, de pildă, relația nu va funcționa. Sunt lucruri cu mult mai importante într-o legătură romantică: disponibilitatea, efortul și deschidere sunt câteva dintre ele.

Citește și: Potențiale semne care indică faptul că nu este partenerul potrivit pentru tine

FOTO: Shutterstock

Preluat de la: csid.ro