uhttps3A2F2Fa1.ro2Fuploads2Fmodules2Fnews2F02F20182F72F122F7833282F1531403555db044da6.jpg
Vă propunem o serie de filme despre Facebook, Internet și Calculatoare pe care să le vizionați în timpul vostru liber. The Social Network, The Net 2.0, The Net și Eagle Eye sunt doar câteva din filmele ce se află în topul celor mai bune filme cu și despre Internet.

Filmele în care Internetul joacă un rol important nu au apărut doar recent, însă treptat, rolul jucat de Internet și calculatoare s-a schimbat. Dacă înainte internetul putea distruge întreaga lume acum este doar un mod de a aduce lumea mai aproape.

Clasamentul este organizat aleatoriu.

#Locul 7. The Fifth Estate (2013) 

Într-o eră a secretelor de stat, a dezvăluirilor scandaloase în presă și a traficului cu informații ascunse opiniei publice, WikiLeaks a schimbat regulile jocului. Bazat pe evenimente petrecute în realitate, The Fifth Estate arată cum încercarea de a demasca adevărurile cosmetizate și corupția marilor puteri a transformat o inițiativă mediatică în cea mai discutată organizație a secolului 21.

#Locul 6. Eagle Eye (2008)

În „Ochi de Vultur”, Jerry Shaw și Rachel Holloman sunt doi străini adunați laolaltă de un apel telefonic misterios al unei femei pe care niciunul dintre ei nu a cunoscut-o. Necunoscuta ii amenință pe Rachel și Jerry că le ia viata, lor și familiilor lor, forțându-i astfel să intre în jocuri periculoase și în situații limită, urmărindu-le fiecare mișcare prin intermediul unor dispozitive care astăzi fac parte din cotidian și se găsesc până și în supermarket-uri.

#Locul 5. Takedown (2000) 

Film bazat pe prinderea lui Kevin Mitnick, despre care realizatorii producției sunt de parere că ar fi cel mai bun din lume. Acesta, dependent de noi provocări, caută tot mai multe cybertrofee cu care să se laude, ceea ce-l face să spargă calculatorul unui expert în securitate. Cu această ocazie, Mitnick obține exact ce și-a dorit și chiar mai mult de-atat. Mult mai mult…

#Locul 4. Hackers ( 1995) 

Thriller futurist care o prezintă pe fenomenala Angelina Jolie în splendoarea ei timpurie, acest film a fost unul dintre cele mai vizionate în anul 1995. Dade Murphy este un puști a cărui fascinație pentru computere degenerează în manie în momentul în care ajunge să spargă bazele de date ale mai multor bănci de pe Wall Street. Mai mult, talentul nociv al lui Dade, supranumit Zero Cool, este pe cale să provoace un adevărat crash financiar.

Locul 3. The Net ( 1995) 

Internetul face totul posibil. Cyber-spațiul este a opta minune a lumii. Nu și pentru Angela Bennet, o expertă în computere pentru care pasiunea pentru universul digital se transformă în cel mai negru coșmar al vieții ei.

Într-o zi, în timp ce se află în fața monitorului, Angela dă din întâmplare peste niște informații guvernamentale strict secrete. Fără să dea prea mare importanță aceastei descoperiri, Angela pleacă în Mexic într-o vacanță pe care și-o planificase de mult.…

#Locul 2. The Net 2.0 ( 2006) 

Hope Cassidy, o frumoasă expertă în computere care călătorește la Istanbul pentru slujba perfectă și este prinsă într-o înscenare high-tech. Urmărirea se declanșează, iar Hope trebuie să-și pună mintea la contribution și frumusețea la bătaie ca să rezolve misterul. Mulțumită ajutorului unui șofer de taxi și a unei stewardese sexi, Hope descoperă adevărul șocant despre ceea ce i se întâmplă. Își poate lua înapoi trecutul înainte ca răufăcătorii să-i șteargă viitorul? Sau va fi prinsă în… rețea?

Locul 1. The Social Network ( 2010)

Studentul la Harvard, Mark Zuckerberg, a creat rețeaua de socializare care mai apoi a ajuns să fie cunoscută drept Facebook. Este dat însă în judecată de doi frați care susțin că ideea a fost a lor și de co-fondatorul care ulterior a fost eliminat din afacere.

Dacă cunoașteți și alte filme de acest gen, puteți să le scrieți în comentarii pentru ca și alți cititori să le poată cunoaște.

Preluat de la: diez.md