shs.jpg

De Ziua Mondială a Mediului, Serviciul Hidrometeorologic de Stat va găzdui Ziua Ușilor Deschise. Participanții vor avea ocazia să observe procesul de elaborare a prognozei meteorologice și să descopere echipamentele folosite de meteorologi. Evenimentul va avea loc pe 5 iunie 2024.

Tema Zilei Mondiale a Mediului Înconjurător din acest an se axează pe regenerarea terenurilor, combaterea deșertificării și promovarea rezistenței la secetă. Toate activitățile organizate fac parte dintr-un efort comun de a transmite generațiilor viitoare un mediu curat și sănătos. În cadrul evenimentului, vizitatorii vor putea explora platforma meteorologică și Centrul de Prognoze, unde vor învăța despre procesul de elaborare a prognozei meteo și vor putea vedea echipamente specializate, inclusiv aparate de măsurare a nivelului apei și utilaje tradiționale de observații hidrologice și meteorologice.

Sediul Serviciului Hidrometeorologic de Stat se află pe Grenoble 134. Pentru a afla mai multe detalii telefonați la numărul de telefon 022773529.

În 2023, #diez a fost și el în vizită la Serviciul Hidrometeorologic de Stat, unde a discutat cu meteorologii despre recordul de precipitații înregistrat în acel an pe teritoriul țării. În acest material puteți citi mai multe.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai actuale evenimente din Chișinău, dar și din țară, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md