Logo-pe-fotografie-14.jpg

Coaliția Națională „Viața fără Violență” lansează un apel de granturi feministe. Programul își propune să dezvolte mișcarea feministă în Republica Moldova prin împuternicirea activistelor/activiștilor, liderelor/liderilor organizațiilor și comunităților de femei.

Această oportunitate este pentru tine dacă:
# ai o idee de inițiativă comunitară care va îmbunătăți viața femeilor din localitatea ta;
# ai nevoie de sprijin pentru a lansa o afacere;
# ai nevoie de sprijin pentru a merge la un curs de instruire sau pentru a organiza un eveniment artistic.

Candidații trebuie să fie activi în domeniul promovării și apărării drepturilor femeilor și/sau să implementeze inițiative care contribuie la îmbunătățirea vieții fetelor și femeilor din Republica Moldova. Valoarea totală a unui grant constituie 60 000 de lei.

Granturile feministe sunt acordate pentru activitățile menționate mai jos.
# Inițiative comunitare. Proiecte care sprijină dezvoltarea comunităților locale și contribuie la îmbunătățirea calității vieții pentru femei și fete.
# Inițiative artistice. Proiecte care promovează expresia artistică și creativă feminină pentru sensibilizarea în privința problemelor legate de inegalitatea de gen, violența față de femei și fete.
# Inițiative educaționale/personale. Proiecte pentru îmbunătățirea competențelor personale și profesionale pentru femei, fete, și tineri specialiști.
# Inițiative antreprenoriale. Proiecte de sprijin pentru antreprenoare (acces la resurse, instruiri specializate și procurări de echipament/tehnologii), promovând independența economică a femeilor.
# Inițiative de sănătate și bunăstare. Proiecte care promovează sănătatea fizică și mentală a femeilor, inclusiv servicii medicale esențiale, consiliere psihologică, activități sportive, proceduri de îngrijire a corpului, activități de relaxare, instruiri în educația sexual-reproductivă a fetelor și femeilor, sesiuni informative relevante pentru femei și fete.
# Inițiative pentru prevenirea și combaterea violenței de gen. Proiecte pentru prevenirea și combaterea violenței de gen, advocacy la nivel comunitar, sprijinul și protecția victimelor.

# Granturile sunt destinate activiștilor comunitari care activează în domeniul combaterii violenței bazate pe gen și grupurilor de inițiativă conduse de fete și femei sau feministe.
# Sunt încurajate să aplice femeile supuse violenței, femeile și grupurile de femei din mediul rural, femeile refugiate, cele cu dizabilități, femeile de etnie romă, femeile din comunitatea LGBTQI+ și alte grupuri de fete și femei.

Activitățile din cadrul programului de granturi se vor desfășura în perioada 15 iunie-15 septembrie.

# Completează acest formular de înregistrare. Termenul-limită pentru înscriere este 14 iunie, ora 23.59.
# Formularul cererii de finanțare poate fi depus în limba română sau rusă.
*Aplicațiile transmise după termenul limită de depunere nu vor fi evaluate.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md