elon-musk.jpg
Miliardarul Elon Musk a cumpărat rețeaua de socializare Twitter cu 44 de miliarde de dolari. El a preluat controlul asupra companiei și i-a eliberat din funcții pe cei patru directori de top, inclusiv CEO-ul Parag Agrawal și executivul juridic Vijaya Gadde.

„Pasarea este eliberata”, a scris Musk, pe Twitter dupa incheierea tranzactiei.

Printre directorii Twitter care au fost concediați se numără: Agrawal, Gadde, directorul financiar Ned Segal și consilierul general Sean Edgett.

Potrivit CNN, Elon Musk a promis că va transforma Twitter prin slăbirea regulilor de moderare a conținutului serviciului, făcând algoritmul său mai transparent și încurajând afacerile cu abonament, precum și concediind angajați.

„Motivul pentru care am achiziționat Twitter este că este important pentru viitorul civilizației să aibă o platformă digitală comună, unde o gamă largă de credințe pot fi dezbătute într-un mod sănătos, fără a recurge la violență”, a transmis businessmanul într-un mesaj.

Acțiunile platformei de socializare vor fi suspendate de la tranzacționare vineri, potrivit site-ului Bursei de Valori din New York.


Amintim că în luna august, Elon Musk a acuzat compania Twitter de fraudă și și-a retras oferta de 44 de miliarde de dolari susținând că platforma socială avea un număr mult mai mare de „roboți de spam” și conturi false decât se cunoștea la început. Din motiv că a anulat înțelegerea, businessmanul a fost dat în judecată de Twitter.

Preluat de la: diez.md