wizz-920x551-1.jpg

Compania aeriană Wizz Air a informat că, începând cu 1 decembrie curent, acesta își va schimba baza operațională în Chișinău pe o perioadă nedeterminată. Decizia vine ca urmare a măsurilor de siguranță, dar și incertitudinii asupra spațiului aerian moldovenesc, create de invazia Rusiei în Ucraina, transmite blogul de aviație din Moldova Runaway09.

De asemenea, informația a fost confirmată și de Aeroportul Internațional Chișinău pe pagina de Facebook.

„Compania Wizz Air a anunțat schimbări în programul de zbor de iarnă. Toți pasagerii care au procurat bilete în perioada de referință sunt rugați să viziteze siteul oficial al companiei pentru a vizualiza opțiunile de zbor sau să contacteze reprezentații companiei aeriene pentru mai multe detalii”, menționează reprezentanții instituției.

Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) a Republicii Moldova a specificat că „operatorul aerian Wizz Air nu își sistează activitatea în Republica Moldova, zborurile fiind operate în continuare pe/de pe Aeroportul Internațional Chișinău, dar unele zboruri pe unele destinații vor fi anulate și/sau se va resimți reducerea zborurilor”, specifică reprezentanții AAC.

Potrivit unor informații, unele zboruri ar putea fi operate din Iași sau Bacău, România. Restul zborurilor rămase cu destinația spre Chișinău vor fi operate din alte baze operaționale.

Preluat de la: diez.md