shutterstock_383018863.jpg

Cu toate că Ozempic a captat atenția ca un tratament revoluționar pentru pierderea în greutate, odată cu el au apărut și efectele secundare neașteptate. Printre acestea se numără cele legate de modificările fizice. Un subiect prea puțin discutat și mai puțin cunoscut este cel al „sânilor Ozempic”.

Ce sunt, de fapt, „sâni Ozempic”? Se pare că aceștia reprezintă o consecință a pierderii rapide în greutate asociată cu administrarea acestui medicament.

Chirurgii plasticieni explică faptul că atunci când corpul pierde în greutate rapid, poate rămâne piele în exces, afectând și zona sânilor. Astfel, rezultatul poate fi asemănat unei senzații de „dezumflare” sau, în unele cazuri, o impresie falsă că sânii au crescut în dimensiune. Explicația este că în contextul unei pierderi semnificative de greutate, sânii păreau mai mari în comparație cu restul corpului, care a slăbit.

Atunci când vine vorba de soluții pentru aceste modificări corporale nedorite, este esențial să reținem că a preveni este întotdeauna mai bine decât a trata. În primul rând, evitarea administrării Ozempic fără o indicație medicală clară poate fi cea mai bună alegere. În plus, este important să conștientizăm că acest medicament nu este destinat exclusiv pentru scopuri estetice, ci mai degrabă pentru tratamentul diabetului.

Pentru cele care se confruntă deja cu aceste schimbări, opțiunile variază de la purtarea unui sutien de susținere pentru a reduce disconfortul. În plus, programarea unei consultații medicale pentru intervenție estetică poate fi o soluție. Cu toate acestea, este esențial să avem în vedere că orice procedură chirurgicală vine cu riscuri și complicații, iar decizia de a apela la aceasta trebuie luată cu grijă și după consultarea atentă a unui specialist.

Într-o eră în care dorința de a atinge repede obiectivele de pierdere în greutate este adesea prioritară, este important să fim conștienți și să ne informăm cu privire la posibilele efecte secundare ale tratamentelor pe care le urmăm. Sănătatea trebuie să fie mereu pe primul loc, iar alegerile noastre ar trebui să reflecte acest principiu fundamental.

Sursă – https://nypost.com/2024/05/12/lifestyle/ozempic-breasts-the-latest-side-effect-of-the-popular-drug/

Sursă foto – Cast Of Thousands / Shutterstock

Preluat de la: csid.ro