BeFunky-collage-e1718520384642.jpg

Tânăra creatoare Laurenția Ceban invită publicul la prezentarea colecției de paltoane „Umbrele Casei”. Lucrările reprezintă viziunea Laurenției despre migrația tinerilor din Republica Moldova și nemijlocit, despre impactul acestui fenomen asupra adolescenților în procesul de formare a personalității.

Designera autohtonă combină arta contemporană internațională de fashion cu măiestria croitoricească locală și încearcă să includă „dorul de casă” în stofa paltoanelor. Laurenția activează în calitate de liberă profesionistă, fiind și studentă a Facultății de Modă și Design Vestimentar din cadrul Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice.

„Principala sursă de inspirație este satul meu, casele lui, drumurile și arhitectonica rurală reliefată de zbuciumul fără de odihnă a sufletului țărănesc. De acolo am pornit și eu, la fel ca multe alte firi creatoare ale neamului nostru și m-am străduit să imprim fiecare vestiment păstrându-i autenticitatea așa cum am văzut-o. Am utilizat doar țesături naturale și tehnici tradiționale, în special împâslirea și broderia, procedee de manufactură caracteristice satului Cobâlea din raionul Șoldănești”, povestește Laurenția Ceban.

Evenimentul se va desfășura marți, 18 iunie cu începere de la ora 13.00. Prezentarea de modă va avea loc la centrul ARTCOR, situat pe strada 31 August 1989 137 din Chișinău. Sunt așteptați specialiștii interesați de domeniu, jurnaliștii, precum și publicul larg.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai actuale evenimente din Chișinău, dar și din țară, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md