Depositphotos_444589790_L.jpg
65 de europarlamentari, printre care și Siegrfried Mureșan, au semnat o declarație prin care cer eliberarea imediată și necondiționată a opozantului rus Aleksei Navalnâi.

Eurodeputatul român Siegfried Mureșan a menționat pe pagina sa de Facebook că regimul de la Kremlin este la fel de abuziv în interiorul granițelor Federației Ruse cum este în afara lor, iar persecuțiile la adresa liderului opoziției ruse, Aleksei Navalnâi, continuă.

„Am semnat o declarație comună, alături de alți 65 de membri ai Parlamentului European, în care cerem, din nou, eliberarea imediată și necondiționată a lui Navalnâi. Navalnâi și-a dedicat toată viața și a fost la un pas de moarte tocmai pentru a deconspira corupția la toate nivelurile din Federația Rusă. De aceea, considerăm acest nou proces un demers absurd de a reduce la tăcere opoziția democratică. Considerăm, totodată, că autoritățile din Federația Rusă și președintele Vladimir Putin poartă răspunderea pentru orice vătămare care îi va fi adusă lui Navalnâi în timpul reținerii sale ilegale”, a scris Mureșan.

Facebook, Siegfried Muresan

Facebook, Siegfried Muresan

Facebook, Siegfried Muresan

Sursă foto: depositphotos.com

Preluat de la: diez.md