Compania-care-detine-concesiunea-aeroportului-din-Chisinau-ameninta-R-Moldova-cu-judecata-invocand-persecutia-politica-din-partea-autoritatilor-62333-1570172283.jpg
În cadrul ședinței guvernului de astăzi, 17 februarie, cabinetul de miniștri a aprobat reluarea negocierilor privind deschiderea transportului aerian dintre Moldova și Statele Unite ale Americii.

Potrivit proiectului de lege, semnarea acordului ar crea premise în vederea lansării zborurilor directe din Chișinău spre destinațiile din Statelor Unite ale Americii, va contribui la deschiderea pieței serviciilor aeriene din Republica Moldova și diversificarea destinațiilor din Aeroportul Internațional Chișinău.

De asemenea, acordul va avea un impact pozitiv în consolidarea relațiilor diplomatice și economice, și facilitarea cooperării investiționale dintre Republica Moldova și Statele Unite ale Americii.

Înființarea unui spațiu aviatic deschis cu Statele Unite ale Americii va aduce beneficii economice pentru Moldova, prin creșterea traficului de pasageri, dar și prin sporirea competiției pe piață aeronautică autohtonă.

Prezenta hotărâre de guvern intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Amintim că în august 2021, a fost semnat un acord dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Statelor Unite ale Americii privind transportul aerian. Aceasta a fost abrogată după ce a fost necesară actualizării denumirii „Ministerului Economiei și Infrastructurii” în „Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale”.

Preluat de la: diez.md