406415964_751660670336351_7812479672038874546_n.jpg

Institutul Aspen România, în parteneriat cu International Republican Institute Moldova, organizează cea de-a doua ediție a programului Junior Leaders Program (JLP). Oportunitatea este destinată viitoarei generații de lideri din Republica Moldova. Programul își propune să motiveze, să inspire și să contribuie la perfecționarea viitorilor lideri din țară.

Cea de-a doua ediție a programului va avea loc în perioada 21-25 mai 2024, în apropiere de orașul Chișinău și va reuni aproximativ 25 de tineri activi în mediul profesional, academic sau de voluntariat. Pentru această oportunitate, sunt eligibili tinerii din Republica Moldova, cu realizări profesionale sau academice semnificative, precum și cu un istoric consistent de activități de voluntariat în sectorul nonprofit și nu numai. De asemenea, în cadrul programului se pot înscrie tinerii cu vârsta cuprinsă între 19 și 25 de ani, cu potențial demonstrat de leadership și spirit de inițiativă civică.

Programul va provoca participanții să reflecteze asupra valorilor și ideilor fundamentale care stau la baza societății. Aceștia vor fi implicați în cursuri de formare la cel mai înalt nivel și vor fi susținuți în implementarea principiilor de leadership despre care vor discuta în cadrul dezbaterilor.

Costurile aferente pentru transportul între Chișinău și locația programului, cazare, masă și materiale de lectură vor fi suportate de către organizatori. 

Junior Leaders Program este divizat în două module, organizate integral în limba română.

Modulul 1 – seminarul Aspen, 21-23 mai.

Seminarul este construit sub forma unei dezbateri socratice, pornind de la o serie de texte care aparțin unora dintre cei mai mari filozofi ai lumii. Activitatea va deschide un cadru pentru dialogul informal și critic pe teme de interes ale societății actuale. Prin conversațiile ghidate, pe teme precum libertatea, egalitatea, etica și responsabilitatea, raportul individ-comunitate, asumarea rolului de lider, participanților li se oferă un spațiu neutru în care își pun la încercare convingerile.

Modulul 2 – 24-25 mai.

Această etapă combină prezentări ale experților, lucrul în echipe, sesiuni de schimb de experiență, studii de caz și ateliere de lucru pe diverse teme, cum ar fi: 
# democrația;
# funcționarea statului;
# implicarea civică.

Toate documentele trebuie expediate în limba română, în format PDF.

# Scrisoare de recomandare din partea unei persoane familiarizate cu parcursul personal și profesional al candidatului care să indice compatibilitatea acestuia cu programul propus.
# Un eseu de aproximativ 300 de cuvinte pe tema: „Care sunt calitățile pe care le consideri necesare unui lider în contextul actual și care sunt liderii care reflectă aceste calități?”.
# CV-ul care să evidențieze implicarea profesională, academică, civică și activitățile de voluntariat (maximum trei pagini).

Programul detaliat pentru cele cinci zile ale proiectului va fi transmis candidaților admiși, după încheierea procesului de selecție.

Tinerii interesați sunt invitați să completeze acest formular pentru a se înregistra. Termenul-limită pentru expedierea actelor este 22 aprilie, ora 23.59.

Absolvenții JLP vor deveni parte din comunitatea de absolvenți ai programelor de leadership Aspen Institute România și International Republican Institute. De asemenea, ei vor avea posibilitatea să beneficieze de schimbul de idei și resurse din cadrul celor două comunități de lideri motivați să aducă o schimbare în societate.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md