Dreamable.jpg

Orange Digital Center Moldova și Dreamups dau start programului Dreamable, preaccelerator pentru studenți și studente, cu vârsta cuprinsă între 19 și 25 de ani, care doresc să își dezvolte abilitățile antreprenoriale și să își transforme ideea într-un start-up scalabil.

La Dreamable, studenții și studentele învață să identifice și să valideze o idee de start-up tehnologic. Aceștia parcurg treptat toate fazele de dezvoltare ale unei idei într-o afacere reală, începând astfel o carieră de succes în lumea antreprenoriatului, aici, acasă.

13 sesiuni de învățare teoretice și practice, desfășurate online, facilitate de peste 20 de mentori, experți și antreprenori cu o vastă experiență în lumea start-upurilor

Bootcamp în offline, la Orange Digital Center hub, pe perioada vacanței de vară, exclusiv pentru 50 cei mai pasionați studenți și studente, unde își vor valida conceptele de start-up

Granturi în valoare de 50 000 de lei pentru trei cele mai promițătoare idei de start-up prezentate la Demo Day, care vor reprezenta sprijin financiar esențial pentru lansarea afacerii

Etapa 1 – sesiuni de învățare online (iunie-iulie)

200 de participanți selectați vor lua parte la șapte module teoretice și practice, desfășurate online, cu sprijinul a peste 20 de mentori și mentore, antreprenori, experți și experte, cu o practică vastă în dezvoltarea start-upurilor.

Studenții și studentele vor experimenta procesul de construire a unei afaceri de la zero. Ei vor învăța să genereze idei de start-up inovatoare, să identifice clienți potențiali, să exploreze strategii de marketing și poziționare, să utilizeze instrumente digitale relevante, să identifice modelul relevant de monetizare a afacerii și să fie gata de lansarea propriul start-up scalabil.

Etapa 2 – Bootcamp fffline (august)

Cei mai promițători 50 de participanți cu o idee de start-up tech vor fi selectați pentru a participa la un bootcamp în persoană la Chișinău, unde își vor dezvolta conceptele de afaceri într-un mediu real.

Timp de 3 zile participanții vor fi ghidați de experți, alături de care vor lucra cot la cot la validarea și construirea conceptului unui startup scalabil și de impact, și se vor pregăti de prezentarea la, Demo Day.

Etapa 3 Demo Day și identificarea finaliștilor (august)

În cadrul evenimentului Demo Day, studenții și studentele își vor prezenta rezultatele din program în fața juriului. 10 idei de start-up pre-selectate vor evolua pe scenă, iar trei cele mai apreciate start-upuri se vor califica pentru un grant nerambursabil de 50 000 de lei pentru dezvoltarea ulterioară a afacerii.

Criteriile de eligibilitate în program:
# ești student(ă) cu vârsta cuprinsă între 19 și 25 de ani;
# ești interesat(ă) să îți testezi și să dezvolți ideile tech;
# deții un laptop personal, pe care îl vei utiliza la curs;
# ai acces la internet;
# ești disponibil(ă) pe toată durata programului (10 săptămâni).

Programul este realizat în limba română și este absolut gratuit.

Înregistrarea la program se va efectua în baza completării formularului de înscriere până pe 19 mai 2024. Selecția participanților se va face în baza calității aplicării și a principiului primul venit primul servit.

Preluat de la: diez.md